/

Du är här:

Vävkiosk i Torneå-Haparanda

Från 2 till 9 december besöker textildesignern och konstnärliga forskaren, Rosa Tolnov Clausen Haparanda och Torneå som en del av Luleåbiennalen, i samarbete med Haparanda stad, Aine konstmuseum och Resurscentrum för konst.

Tolnov Clausens praktik centreras kring att synliggöra och tillgängliggöra vävning i samtida, urbana kontexter. I köpcentret Rajalla-På Gränsen kommer hon att sätta upp projektet Weaving Kiosk som även har ägt rum i Helsingfors, Stockholm, Reykjavik, Köpenhamn och Hangzhou.

Weaving Kiosk är en offentlig plats där vävredskap och material erbjuds alla som vill använda dem. Tillsammans med verktyg och material presenteras en samling exempelvävar och färdigdesignade produktförslag med ursprung i traditionella nordiska vävtekniker. Med dessa som inspiration eller utgångspunkt för produktion kan deltagare i Weaving Kiosk välja att återskapa något av exemplen eller själva utforska garn och tekniker i egna tolkningar. På det sättet kan besökarna fritt skapa produkter baserade på individuella syften och behov. Fri entré!

Datum: 5-11 december
Tid: kl 12.00-18.00
Plats: Köpcentret Rajalla-På Gränsen

Eventinformation

Från: 05 dec 2022
Klockan: 12.00
Till: 11 dec 2022
Klockan: 18.00

Senast uppdaterad: