/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Haparandas nya kommunalråd

Nina Waara (S), Haparanda kommuns nya kommunalråd. Foto: Haparanda stad

Nina Waara (S) har idag sin första dag på jobbet som Haparanda kommuns nya kommunalråd. Foto: Haparanda stad

Nina Waara (S) tillträder som kommunalråd i Haparanda kommun.

Måndagen den 2 januari gör Nina Waara sin första arbetsdag i stadshuset.

– Det känns spännande, roligt och samtidigt den största utmaningen i mitt yrkesliv, säger Nina Waara.

Nina Waara har sedan tidigare ett långt engagemang för Haparanda kommun och har suttit i kommunstyrelsen sedan 2019 och i kommunfullmäktige sedan 2014. Hon började sina politiska uppdrag i Barn- och ungdomsnämnden 2012. Under 2014-2018 var hon vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Fokus på dialog

Haparanda kommuns nya kommunalråd kommer att vara tjänstledig från sitt jobb som lärare på Gränsskolan där hon varit anställd sedan 2017. Som kommunalråd blir Nina Waara ansvarig för att marknadsföra kommunen utåt, få fler företag att etablera sig i kommunen och vara ute hos befintliga företag för att få reda på hur kommunen kan bli bättre på att samverka med företagen.

– Jag kommer att ha stort fokus på att ha dialog med medborgare, föreningar och självklart även politikerna. Socialdemokraterna kommer tillsammans med Vänsterpartiet att styra i minoritet så det kommer att vara viktigt att vi får med de andra parterna för att få igenom våra beslut, säger Nina Waara och tillägger,

– Uppdraget som kommunalråd blir en stor utmaning och jag är väldigt stolt, men också ödmjuk över att ha fått det förtroendet. Jag tycker det är viktigt att testa nya saker och utveckla sig själv.

Senast uppdaterad: