/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Hon är Haparanda stads nya kanslichef

Haparanda stads nya kanslichef, Maria Olofsson. Foto: Haparanda stad

Haparanda stads nya kanslichef, Maria Olofsson. Foto: Haparanda stad

Haparanda stad har nu rekryterat en ny kanslichef. Det blir Maria Olofsson som kliver på uppdraget.

Maria Olofsson arbetar i dagsläget som nämndesekreterare för barn- och ungdomsnämnden på Haparanda stad. Nuvarande kanslichef, Karin Hietala gör sin sista dag den 3 februari och Maria tillträder sin nya tjänst den 6 februari. Rekrytering av en ny sekreterare till barn- och ungdomsnämnden påbörjas i samband med övergången.

- Vi är glada att Maria tackat ja och att hon med sin erfarenhet och kunskap om verksamheten har goda förutsättningar för att fortsätta det utvecklingsarbete som man påbörjat under Karins ledning, säger Roger Danell, kommundirektör.

Hedrad och motiverad

Maria har arbetat åt Haparanda stad sedan 2018 och utöver hennes nya uppdrag som kanslichef så blir hon även kommunens dataskyddsombud.

- Min tid hos Haparanda stad har varit både stimulerande och utvecklande, den nuvarande kanslichefen Karin Hietala har varit en stor inspirationskälla. Att få förtroendet att axla rollen efter henne känns hedrande. Jag är också glad över möjligheten att fortsätta utvecklas inom kommunen och framför allt inom kanslienheten. Jag är motiverad och förväntansfull inför mitt nya uppdrag, säger Maria Olofsson.

Senast uppdaterad: