/index.html

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Positiva resultat i årets företagarenkät

Kommunalrådet Sven Tornberg gör tummen upp. Foto: Haparanda stad

Svenskt Näringslivs företagarenkät visar att företagsklimat har förbättrats i Haparanda.

Det sammanfattande omdömet över företagsklimatet i kommunen har förbättrats och är det bästa sedan 2011. Kommunen får 3,1 i betyg, en klar förbättring jämfört med de senaste åren.

- Mycket glädjande nyheter, säger Haparandas kommunalråd Sven Tornberg.

- Resultatet visar att vi är på rätt väg. Samtidigt är inte nöjda här, utan vi kommer att fortsätta vårt arbete med fokus på företagande. Ett bra och välmående näringsliv är viktigt för hela kommunens gemensamma utveckling, säger han.

Uppgång inom flera områden

I många av delfrågorna i årets enkät pekar kurvorna uppåt. Det handlar exempelvis om dialog mellan företag och kommunledning, kommunens information och service till företag, kommunens upphandling, väl fungerande tele- och IT-nät samt tillämpning av lagar och regler. Bäst betyg får skolans attityder till företagande.

- Vi har skapat olika arenor för att kunna möta företagare och diskutera viktiga frågor. Dialog är grunden för en fortsatt positiv utveckling, avslutar Tornberg.

Årets ranking

Årets totala ranking släpps i september. Förra året placerade sig Haparanda på plats 282 av Sveriges 290 kommuner. Läs mer på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: