/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Fyren invigs nästa vecka

Bild på två byggnader. Foto:Haparanda stad

Verksamheten Fyren invigs den 14 februari i lokalerna intill Haparanda Hälsocentral. Foto: Haparanda stad

På tisdag nästa vecka, den 14 februari invigs en ny verksamhet i Haparanda, öppenvården Fyren.

I Fyren finns flera funktioner samlade under samma tak. Funktioner som utgörs av socialtjänstens öppenvård som erbjuder stöd och hjälp till vuxna, föräldrar, barn och ungdomar i olika livssituationer och även delar av skolans elevhälsa som utgörs av elevcoacher, skolpsykolog, familjestödjare, ungdomssekreterare, med mera.

Värdefullt samarbete

Samarbetet knyter ihop flera viktiga trådar. - Det är en tätare samverkan och samarbete mellan skola och socialtjänst, till förmån för att erbjuda hjälp och stöd för våra barn och unga och deras föräldrar, säger Maarit Jacobsson, enhetschef, individ- och familjeomsorgen.

Fokus ligger på förebyggande insatser och tidiga åtgärder. Målet är att tillsammans förebygga sociala problem och bidra till goda uppväxtvillkor för barn och ungdomar i Haparanda samt stöd och vägledning för vuxna.

Hjärtlig invigning

Namnet Fyren kom till i samband med att en namntävling utlystes i januari. Namnet kan härledas till ett riktmärke för att hitta rätt väg. Nästa tisdag, den 14 februari är det alla hjärtans dag och även invigning och öppet hus för den nya verksamheten. I lokalerna intill Haparanda Hälsocentral (före detta vuxenpsykiatrin)

- Då finns det möjlighet att träffa personal som arbetar inom verksamheten och se var de nya lokalerna finns, säger Maarit Jacobsson, och välkomnar allmänheten till evenemanget som äger rum mellan klockan 13-16.

Senast uppdaterad: