/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Årets Vinterglöd är igång

Snöskulptur . Foto: Haparanda stad

Epa i snö fick andrapris i snöskulpturtävingen som anordnades under torsdagen Foto: Haparanda stad

Nu är evenemanget Vinterglöd igång i Haparanda och Torneå. Under torsdagen har en snöskulpturtävling gått av stapeln på Viktoriatorget.

Kreativa verk i form av bland annat sjöjungfrur, en hippiebil samt en epa-traktor, samtliga i snö skapades av elever från högstadium, gymnasium samt yrkeshögskolor i Haparanda och Torneå.

Tävligen var en del av evenemanget Vinterglöd som pågår just nu och utöver snöskulpturtävlingen så bjöds det på musik, eldgryta för korvgrillning och bra stämning.

- Stämningen var på topp, det var mycket folk och publiken fick rösta på den skulptur som de tyckte skulle vinna, säger Pia Marttinen, kultursamordnare på Haparanda stad.

Cirka 60 röster inkom och första samt tredjepris gick till elever från Sverigefinska folkhögskolan. Andrapriset fick "Karungikungar" från Gränsskolan. Utöver äran utgjorde presentkort hos lokala företag priserna.

Fullt ös på lördag

Vinterglöd fortsätter och just nu pågår förberedelserna inför lördagens event på strandplan i Haparanda. Bänkar och eldgryta är nu på plats och under morgondagen väntas Karungi skola leverera lyktor som barnen har skapat och som ska pryda omgivningen på området.

- Det är mycket som ska förberedas, och vi hoppas på strålande väder på lördag, säger Pia Marttinen.

Lördagens program består bland annat av ponnyridning, kulturskolan uppträder, barnallsång med Elias & Sebbe och mycket mer. Även fritidsbanken finns på plats och lånar ut skidor och pulkor till de som vill ta en tur i strandbacken.

Se hela programmet på vinterglöds facebooksida. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: