/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Kalottjazz & Bluesfestivalen 40 år

Man och datum

Foto: Pressbild

Kalottjazz & Blues-festivalen firar 40-årsjubileum och det kommer att firas på olika sätt.

I år kommer Kalottjazz & Blues-festivalen att innehålla hela 19 artistensembler på totalt åtta olika scener i Torneå och Haparanda. Bland artisterna finns gamla bekanta och nya, fräscha namn.

19 artistensembler

Vi är glada att kunna fira vår 40-åriga resa tillsammans med band som besökt festivalen sen 80-talet. Bland annat kommer Norrbotten Big Band och med sig har dom Bo Kaspers Orkesters frontfigur Bo Sundström. NBB & Bosse hör vi under lördagens Jazz at Art Park. En annan långlirare som själva firar 40 år är Honey B & T-Bones som tycker det ska bli roligt att få fira med oss – första gången i stadsparkens utomhusscen på stranden i Haparanda. Värt att nämna är Among Lynx kommer att få Bluesnightscenen att glöda.

Artisten Ida Elina kommer att förtrolla publiken med sitt allt annat än traditionella kanteleinstrument.

Huvudnummer

Ytterligare en av festivalens headliners är Emma Award-vinnande sångerskan och låtskrivaren Yona. Han är en respekterad konstnär i Finland, vars repertoar har influerats av flera musikstilar, såsom jazz, tango, folkmusik och psalm. Kanteleartisten Ida Elina har gett konserter runt om i världen och kommer att förtrolla sin publik på Tornedalens museum.

Nya visuella objekt

För att fira festivalens 40-årsjubileum har även evenemangets utseende förnyats. Det nya utseendet kan till exempel ses på evenemangets webbplats och på jubileums-t-shirts. Jazzbiljetter börjar säljas i början av april.

Nytt och i backspegeln

Festivalens långa historia kommer att återspeglas i olika former, såsom fotografier, t-shirts och affischer. Bland annat efterlyser vi fotografier från publik som besökt festivalen genom åren, skicka bilder och bildinformation till kulttuuritoimisto@tornio.fi

Se hela festivalprogrammet på hemsidan: www.kalottjazzblues.net Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: