/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

En sommar i parken

Den 3 juli är det dags för årets upplaga av sommar i parken. Programmet sträcker sig över hela juli och innehåller mängder med roliga aktiviteter för stora och små.

Sommar i parken är tillgänglig för alla. Turister som besöker Haparanda och de som väljer att stanna hemma under ledigheten. Största delen av aktiviteterna riktar sig för barn och unga men alla är välkomna.

Sommar i parken har arrangerats sedan 2017 och kommit att bli något av en tradition i Haparanda. Programmet sommaren 2023 inleds den 3 juli och pågår under veckodagarna fram till den 28 juli.

- Förutom de redan traditionella inslagen som bland annat pysseltält och allsång för barn och vuxna, har vi i år även en dag med djur. Björka smådjurstall besöker en dag evenemanget med åsnan Jeppe och kaniner. Haparanda ryttare kommer att ordna ponnyridning med två ponnyer, säger Pia Marttinen, kultursamordnare, Haparanda stad.

Tidsresa till medeltiden

Onsdagen 26 juli blir en dag med historiskt tema. Den nystartade medeltidsföreningen Torna, med säte i Torneå besöker parken och presenterar sin verksamhet.

- Det blir intressant och barnen får bland annat prova på att fäktas med mjuka svärd, säger Pia Marttinen.

Här hittar du hela programmet för sommar i parken (jpg).

Senast uppdaterad: