/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Hon blir chef för samhällsutvecklingsförvaltningen

Karin Hietala porträttfoto. Foto: privat

Karin Hietala tillträder som förvaltningschef den 9 oktober. Foto: privat

Den 9 oktober tillträder Karin Hietala som förvaltningschef för den nybildade samhällsutvecklingsförvaltningen.

Arbetet med att implementera den nya organisationen inleds omedelbart i samband med att den nya förvaltningschefen tillträder, men formellt så sjösätts samhällsutvecklingsförvaltningen vid årsskiftet 23/24.

– Vi är glada att kunna välkomna Karin åter till vår organisation och jag tror att hon med sin erfarenhet och kompetens har helt rätt förutsättningar för de utmaningar som följer uppdraget, säger Roger Danell, kommundirektör, Haparanda stad.

Karin Hietala kommer närmast från tjänsten som kommunjurist på Kalix kommun där hon arbetat sedan februari 2023. Hon har sedan tidigare en lång bakgrund som anställd hos Haparanda stad, som bland annat kanslichef.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Haparanda stad och att ta mig an den nya rollen som förvaltningschef, säger Karin Hietala.

Utveckling och attraktivitet

Samhällsutvecklingsförvaltningen är en nybildad förvaltning där de verksamheter som bidrar till attraktivitet, samhällsutveckling samt goda boende- och livsmiljöer i Haparanda kommun finns samlade. Förvaltningen består av tekniska-, kultur & fritid-, miljö och bygg- samt näringsliv och utvecklingsenhet.

Senast uppdaterad: