/index.html

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nina är årets handledare

En nöjd Nina Mukka är Årets handledare. Foto: Haparanda stad

Vård- och omsorgscollege i Haparanda har utsett Nina Mukka till Årets handledare 2019. Nina är habiliteringsassistent och arbetar på Stammens gruppboende.

- Handledarna är nyckelpersoner i lärandet på arbetsplatsen och därför uppmärksammar vi dem med en utmärkelse, sade kollegan och prisutdelaren Carina Kapraali.

Årets handledare utses på tre nivåer; lokal, regional och nationell. Alla elever som går vård- och omsorgsprogrammet får chansen att nominera handledare. En grupp från det lokala Vård- och omsorgscollege utser vilken handledare som vinner lokalt.

Glad och stolt

De lokala vinnarna blir nominerade till att utses till Årets handledare regionalt. Vinnaren i respektive region blir i och med det nominerad till att bli Årets handledare nationellt.

- Jag känner mig hedrad och jätteglad! Jag ser det som mitt kall att få mina elever att växa som personer, säger Nina Mukka.

- Tack till alla som nominerat mig, fyller hon i.

Motivering: Nina har alltid boenden i fokus och anpassar sitt arbete utifrån varje människas behov. Hon har förmåga att få människor att känna sig sedda. Med sin professionalism lockar hon fram det bästa hos individen. Hon lyckas alltid få eleverna nyfikna vilket främjar elevens känsla av lust för att vara delaktig i yrket. Nina lockar fram nytänkande hos personer och på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt förklarar hon och visar olika arbetsmoment till elever. Nina är alltid glad och positiv och hennes energi smittar av sig till andra. Med Nina möts man alltid av ett leende och positiva ord. Det är på riktigt helt omöjligt att inte bli glad i hennes närhet och det säger allt. Nina ser inte problem som ett hinder utan som en möjlighet till utveckling. Hon är den person som gör att yrket undersköterska

Mer om Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare som arbetar för att öka intresset för utbildningar och yrken inom vård och omsorg. Eleverna får en modern och attraktiv utbildning och den kompetens de behöver för att få jobb. Certifieringen till VO-College är en kvalitetsstämpel. Haparanda är certifierad sedan den 4 oktober 2016.

Senast uppdaterad: