/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Årets bygd Norrbotten 2023

Styrelsen för byaföreningen

Hela Sverige ska leva Norrbotten har utsett Vuono by i Haparanda till Årets bygd Norrbotten 2023. Styrelsen för Vuono Hembygd och Kulturförening mottog utmärkelsen i onsdags. Foto: Haparanda stad

Organisationen Hela Sverige ska leva Norrbotten har utsett Vuono by till Årets bygd Norrbotten 2023.

Utmärkelsen tilldelades under onsdagskvällen i Vuono byagård.

- Det här är jätte roligt och som ett kvitto på att vi ordnar evenemang som byborna uppskattar. Framgent håller vi lika god anda och vi hoppas kunna nå ut till ännu fler, säger Anna-Karin Engström, ordförande i Vuono Hembygds och Kulturförening.

Till föreningens evenemang hör bland pimpeltävlingen Vuononappet samt olika aktiviteter som främst riktar sig till barn och unga men även vuxna.

Utmärkelsen tilldelades av Leif Engström och Lars Bergström, ordförande i Hela Sverige ska leva Norrbotten och mottogs av Anna-Karin Engström tillsammans med styrelsen för Vuono Hembygds och Kulturförening. Haparanda stads kommunalråd Nina Waara (S) deltog var också på plats under ceremonin för att gratulera föreningen till utmärkelsen.

Motiveringen

Vuono Hembygds och Kulturförening har aktivt och framgångsrikt skapat en nytändning och intresse för aktiviteter i sin hemby Vuono. Ett engagerat föreningsliv i samverkan med byns näringsliv och kommun har skapat ett förtroende och en framtidstro för bybor i alla åldrar.

Om organisationen

Hela Sverige ska leva är en riksorganisation med tusentals lokala utvecklingsgrupper som medlemmar. De är samhällsföreningar och byalag, men också hembygdsföreningar och idrottsföreningar. Läs mer på hemsidan Hela Sverige. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: