/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Kriminalvården utökar i Haparanda

Kriminalvården går vidare med arbetet för att utöka anstalten Haparanda. Planen är att den ska byggas ut och få ett tillskott av 80 nya platser. I förlängningen innebär det cirka 50 nya arbetstillfällen.

Efter att Kriminalvårdens generaldirektör på måndagen tagit ett initieringsbeslut så fortsätter nu förberedelserna för att bygga ut anstalten Haparanda. Tanken är att göra det nuvarande anstaltsområdet större, för att på så sätt få plats med en helt ny anstaltsbyggnad som har plats för 80 intagna.

Gott samarbete

Tillsammans med fastighetsägaren Specialfastigheter och Haparanda kommun planeras nu för hur anstalten ska kunna växa. Den tilltänkta marken ägs redan av Specialfastigheter och ligger i direkt anslutning till det nuvarande anstaltsområdet. Vid sidan av arbetet kring själva byggprojektet pågår hyresförhandlingar med Specialfastigheter. Målet är att det nya huset ska stå klart i början av 2027.

Dubbla antalet jobb

I dag arbetar cirka 50 personer på anstalten I Haparanda, genom den planerade utökningen så beräknas antalet arbetstillfällen öka till drygt det dubbla. - Kriminalvårdens satsning stärker förutsättningarna för utveckling och tillväxt i Haparanda, säger Nina Waara (S), kommunalråd.

Här kan du läsa nyheten från Kriminalvården i sin helhet: Fler platser planeras i Haparanda | Kriminalvården (kriminalvarden.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: