/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Haparanda och Torneå i en levande julkalender

Julkalender . Illustration: Crea

Illustration: Crea

Haparanda och Torneå städers framgångsrika samarbete över gränsen växer ytterligare - Meän Julkalender bjuder på juliga möten i gränsstäderna.

Haparanda och Torneå städers kulturenheter har som bekant under åratal krokat arm med varandra och arrangerat olika event med varierande storlekar.

Nu är det dags igen för ett nytt samarbete med Meän Julkalender/Joulukalenteri som är en levande Julkalender innehållande gratis aktiviteter som inkluderar föreningar, företag, institutioner, organisationer med flera.

Öppning på morgonen

Från och med den 1 december fram till julafton presenteras varje morgon klockan 08.00 en ny lucka på Haparanda stads Facebook och Instagram med plats och tid för evenemangen som alltid äger rum lokal tid i Haparanda, och vise versa i Torneå.

Överraskningar

De flesta luckorna är hemliga tills det är dags att öppna dem men vissa innehåll avslöjas i förväg som till exempel Rajalla/På Gränsen köpcentrets inslag JouluLove och Haparandas Luciatåg den 13 december.

Haparanda och Torneås kulturenheter vill på detta sätt inkludera olika aktörer i städerna för att öka sammanhållningen kring juletiden, vi vill helt enkelt sprida värme och ljus till varje hus. - På det här sättet kan medborgarna uppleva och besöka olika platser i båda städerna, och skapa julstämning, säger Anu Ritjärvi, kultursamordnare.

Julkalender 2023 | Haparanda stad Länk till annan webbplats.

tornio.fi/joulukalenteri/ Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: