Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Logotyp för Haparanda kommun, länk till startsida

Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Vad söker du efter?

Publicerad:

Läcksök med hund

läcksökning med hund. Foto: Pressbild

läcksökning med hund. Foto: Pressbild

Kommunen kommer att genomföra läcksökning i vattenledningar med specialsökhund på Seskarö för att lokalisera vattenläckor i det kommunala VA-nätet.

Endast ett fåtal aktörer i hela världen kan erbjuda läcksök med hund på dricksvatten och fjärrvärmeläckor, arbetssättet är unikt och utförs av företaget Hundägarservice Specialsök.

Under läcksökningen kan vi komma att behöva korsa villatomter för att undersöka ledningsnätet.

Start: 11 juli

Slut: preliminärt 16 juli

Hundägarservice Specialsök

Vårt arbetsätt och hundarnas utbildning hur de söker sig fram till läckande vatten ger många fördelar. För våra hundar spelar det ingen roll vilket material ledningarna är tillverkade av, ledningarna behöver heller inte tömmas och inga ämnen behöver tillsättas, utan hundarna hittar läckorna ändå. Vad vi vet är vi först i Sverige med denna arbetsmetod. Hundarna är störningståliga och klarar sitt jobb i de flesta miljöer och under i princip alla väder- vind- och temperaturförhållanden.

Vi har utfört över 250 sök på fjärrvärme och dricksvatten. Uppdragsgivarna är kommuner, vatten- och energibolag, företag och fastighetsägare som har kommunalt vatten eller kommunal fjärrvärme. Verksamheten är rikstäckande och utgår från Kungälv med omnejd.

källa: specialsok.se

Taggar:

Boende och miljö

Senast Uppdaterad: