/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Framtidens löneadministration finns i Haparanda och Övertorneå

Foto: Pexels.com

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inget nytt. Men nu ligger Haparanda och Övertorneå i startgroparna för att påbörja en ny typ av samarbete.

Den 1 januari 2020 påbörjar Haparanda och Övertorneå kommuner en unik resa. Då kommer nämligen de två kommunerna att ha en gemensam hantering av löneprocesserna med utgångspunkt från platsoberoende tjänster och hög digitaliseringsgrad.

- Vi är de två första kommunerna i landet som samarbetar om en gemensam löneadministration utan att någon av kommunerna är värdkommun. Vi är med på lika villkor, säger Niclas Asplund, HR-chef i Haparanda stad.

- Det här är unikt i Sverige. Samarbete ger oss möjligheten att ligga i teknisk framkant och leda utvecklingen, fortsätter han.

Samnyttja och säkra kompetens

En gemensam, virtuell och platsoberoende löneadministration ska möjliggöra för kommunerna att samnyttja och säkra kompetens och specialistfunktioner. I förlängningen är ambitionen är att erbjuda fler parter att gå med i denna samverkan.

- Tillsammans kan vi öka mervärdet och ta tillvara de synergieffekter som finns, säger Lena Muskos, personalchef på Övertorneå kommun.

- Det finns otroligt mycket att vinna på det här samarbetet. Vi går en spännande framtid till mötes, avslutar hon.

Senast uppdaterad: