/

Du är här:

Tornedalsskolan

Foto: Pexels.com

Tornedalsskolan är möjligheternas skola. Den ligger centralt i Haparanda med nära till allt.

----------------------------

Utbildning på distans

Utbildning på Tornedalsskolan sker på distans från och med den 19 mars. Det har Haparanda stad beslutat utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Läs mer om hur Haparanda stad hanterar coronapandemin

----------------------------

På Tornedalsskolan har vi som mål att göra dig väl förberedd för ditt framtida yrkesliv oavsett om du väljer ett högskoleförberedande program eller ett yrkesprogram. Alla elever får tillgång till en egen bärbar dator. Syftet är att den digitala tekniken ska vara ett naturligt pedagogiskt verktyg i undervisningen. Tekniken ska stödja och hjälpa eleverna i sitt lärande. 

Värdegrund och inflytande

Vi vill att vår arbetsmiljö ska präglas av allas lika värde samt ett tryggt klimat där man känner det naturligt att bjuda på sig själv. Ärlighet och öppenhet är också viktigt för oss.

Entreprenörskap och ­företagande

Entreprenörskap och företagande är viktiga utvecklingsområden för Tornedalsskolan. Vi arbetar aktivt med Ung företagsamhet.

Samverkan med Torneå

Inom yrkesprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet samverkar vid med Lappia som anordnar yrkesutbildningar i Torneå, Finland.

Kontakta oss

Haparanda stad

Med anledning av corona-pandemin ber vi dig att, om möjligt, kontakta oss på annat sätt än via besök. På kommunens vård- och omsorgsboenden råder besöksförbud.

Besöksadress: Torget 9, Haparanda
Öppettider: 8.00-17.00 (fredagar 8.00-16.00)
Telefonnummer: 0922-260 00
E-post: kommunen@haparanda.se

Senast uppdaterad: 06 apr 2020