/

Du är här:

Bildarkiv

I vårt arkiv förvaras ett antal större och mindre bildsamlingar från Haparanda med omnejd.

"En bild säger mer än tusen ord...." är ett uttryck som äger sin rätt. Visst är det fantastiskt roligt att sitta och studera fotografier och se de stora och små förändringar som skett i samhället och vår närmiljö under de gångna åren.

Miljöer ändras, gamla byggnader rivs och nya byggs på de gamlas plats. Nya bostadsområden förändrar samhällsbilden. Vi växer upp, åldras och försvinner. Mycket av detta finns dokumenterat i privata album och i professionella fotografers fotosamlingar.

Digitalisering av bildarkivet

Arbetet med att registrera och digitalisera bilder i Haparanda stads bildarkiv har påbörjats i mindre skala, men ligger för tillfället på is. Det är ett omfattande arbete som kommer att ta tid att slutföra.

Hitta bilder från Haparanda

Vi kan tillhandahålla de bilder som redan är digitaliserade. I övrigt hänvisar vi till arkiv hos andra institutioner ­– exempelvis Arkivcentrum Norrbotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Tornedalens museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Digitalt museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. publiceras ständigt nytt material från hela Sverige. Här finns många bilder från Haparanda med omnejd.

Vill du lämna fotografier till bildarkivet?

Vi tar fortfarande emot fotografier i begränsad omfattning, men vi förbehåller oss rätten att bedöma fotografiernas värde för framtiden innan vi tar in dem i samlingarna.

Senast uppdaterad: