Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Förändrade besöksrutiner på stadshuset

Digital läsplatta.

Foto: Haparanda stad

Nu är det nya besökssystemet i stadshuset igång. Besökssystemets terminal finns vid entrén i anslutning till receptionen.

Alla medarbetare som har sina kontor på stadshuset har en standardbehörighet att vistas där. Utöver dessa finns det också andra medarbetare som får vistas i stadshuset. Vilka de är framkommer i tillträdesrutinen (PDF) Pdf, 86.7 kB.. Behörighet och brickor hanteras av kansliet.

Alla andra ska alltid boka besök till stadshuset i förväg.

Så här går det till:

Vill du träffa en person på stadshuset måste du först boka in en tid. Kontakta den person du avser att träffa genom telefon eller e-post och be om att få boka in en tid.

Har du förbokat ditt besök registrerar du din ankomst i besökssystemets terminal eller genom att kontakta receptionens personal. Sedan väntar du på att den person som du ska träffa kommer och tar emot dig.

Därför implementerar vi ett besökssystem

  • Genom att begränsa den okontrollerade passagen till stadshuset förbättras servicen till allmänheten samtidigt som säkerheten för anställda och förtroendevalda ökar.
  • Det är bra att ha kontroll över vilka som är i byggnaden vid eventuell brand. På så sätt vet vi till exempel hur många som är i huset om det skulle behöva utrymmas.

Läs hela tillträdesrutinen (PDF) Pdf, 86.7 kB.

Senast uppdaterad: