Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

På jakt efter nya medarbetare

Anu och Elisabeth tar en selfie framför Haparanda stads monter. Foto: Anu Harri-Tyni

Under onsdagen var representanter för Haparanda stads vård- och omsorgsboenden på plats i Övertorneå för att delta i Utbildnings Nords rekryteringsmässa.

På ena kanten arbetsgivare med rekryteringsbehov, på den andra studerande med önskan om att snabbt komma ut i arbetslivet.

På onsdagen möttes de på Utbildnings Nords rekryteringsmässa i Övertorneå.

Bakom rekryteringsmässan låg Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen. En mycket bra idé, tyckte Leif Pääjärvi från arbetsförmedlingen.

- Dels har vi en målgrupp med stora kunskaper som snart slutar studera och som behöver arbete, dels har vi företag och organisationer som har behov av att rekrytera. Här kan de träffas och utbyta erfarenheter.

Behov av personal

- För tillfället har vi en en mängd semestervikariat ute. Vi söker undersköterskor och vårdbiträden, men också rehabiliteringsassistenter och personliga assistenter, säger Anu Harri-Tyni, chef på Klippans vård- och omsorgsboende.

Hon och kollegan Elisabeth Horney var på plats och berättade om hur den kommunala vården är organiserad och vilken typ av arbeten det finns.

- Budskapet är att framtidsutsikterna är goda, att Haparanda stad erbjuder spännande arbetsuppgifter i en människonära verksamhet och att våra anställda spelar en oerhört viktig roll för människors välbefinnande, avslutar Anu.

Senast uppdaterad: