• VARNING KLASS 1 SNÖFALL
    Tidvis ymnigt snöfall gör att SMHI nu går ut med en klass 1-varning i Norrbottens läns kustland.

Du är här:

Löneutbetalning

Här kan du läsa om när lönen utbetalas, lönespecifikation samt löne- och skatteavdrag.

Som anställd hos Haparanda stad får du din lön utbetald den 27 varje månad, med undantag för december månad då utbetalningen sker den sista vardagen innan jul. I de fall den 27:e infaller på en helgdag sker utbetalning närmast föregående vardag.

Du som är månadsanställd får din lön utbetald innevarande månad. Har du timlön får du lönen utbetalad månaden efter du har tjänat in den.

Är du nyanställd eller behöver rapportera ett nytt konto för insättning av din lön måste du själv anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister.

Anmälan till Swedbanks kontoregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lönespecifikation

Du som är ansluten till Nordea eller Swedbank kan få lönespecifikationen elektroniskt till din internetbank. Logga in på din internetbank och anmäl dig till tjänsten e-lönespecifikation, så får du din lönespecifikation levererad dit. Lönespecifikationen finns tillgänglig dagen före löneutbetalningen.

Det går även bra att se sin lönespecifikation inne i personalsystemet Personec.

Löneavdrag

Löneavdrag görs om du är borta från arbetet av anledningar som inte ger dig rätt till lön under frånvaron.

Du som har månadslön har i vissa fall rätt till lön även om du är borta från jobbet. Det gäller till exempel när du tar ut semester eller om du är sjuk i mindre än 14 dagar. Om du inte har rätt till lön görs ett löneavdrag för den tid du är frånvarande.

Skatteavdrag

Skattevdrag görs enligt den skattetabell som gäller där du är folkbokförd per 1 november.

Om du har ansökt om skattejämkning hos Skatteverket kommer denna information till HR-enheten med automatik vid årskiftet. Om du ansöker om skattejämkning under året ska du skicka beslutet för ditt nya skatteavdrag till personalenheten för registrering i personalsystemet. Skatteavdrag på din lön kommer då att bli enligt det beslut som Skatteverket gjort.

Du kan läsa mer om skatteavdrag på Skatteverkets hemsida. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: