/

Du är här:

Digital utbildning i ansvarsfull alkoholservering

Foto: Pexels.com

Utbildningen vänder sig främst till restaurangens serveringspersonal, men även krögare, ordningsvakter och övrig personal i verksamheten.

I utbildningen som sträcker sig över två dagar kommer personalen att få information i ämnen som berör verksamheter med serveringstillstånd. Målet är att gemensamt minska det krogrelaterade våldet, minska överservering och minimera risken för servering till minderåriga.

Datum för utbildningen är 15 – 16 juni (tisdag – onsdag). Utbildningen börjar klockan 08.30 och beräknas hålla på till cirka klockan 15.30 tisdag och klockan 14.00 onsdag.

Program och föreläsare (pdf) Pdf, 94.4 kB.

Anmälan

Skicka din anmälan via e-post till kirsi.heino@haparanda.se. Sista anmälningsdag är måndagen den 10 juni.

Haparanda stad bjuder på anmälningsavgiften.

Utbildningen kommer att hållas digitalt via MicrosoftTeams. Inbjudningslänk kommer att skickas ut per mail senast 2021-06-11. Det är därför viktigt att ni anger er mailadress i samband med anmälan.

Föreläsare

Alkohollagen – Thomas Karlsson och Tommy Lindgren

Föreläser om svensk alkohollagstiftning.

Polismyndigheten – Robert Pedersen, Mikael Berglund och Stefan Sammeli

Berättar bland annat om Polismyndighetens roll i tillsynsarbetet och syftet med tillsynerna de utför på krogen. De förklarar även kopplingen mellan berusning och diverse våldsbrott.

Narkotika på krogen – Robert Lindman

Narkotikadelen handlar bland annat om preparatkännedom och olika tecken på narkotikapåverkan, hur man ska bemöta en person man misstänker är narkotikapåverkad etc.

Alkoholens medicinska effekter – Peter Larsgren från öppenvården

Föreläser om alkoholens medicinska effekter.

Sexuella ofredanden och hatbrott – Fredrik Nilsson

Fredrik har varit krögare sen 2009 och tog över som projektledare för PDOL 2014. 2017 tog festivalen fram en handlingsplan mot sexuella ofredanden och hatbrott som kommer presenteras. Fredrik presenterar de verktyg som dom har valt att jobba med.

Konflikthantering – Jan Renberg

Jan Renberg har erfarenhet av konflikthantering sedan början av 90-talet. Jan har erfarenhet från psykiatrin, socialtjänsten, HVB hem och som ordningsvakt. De flesta gäster är bra gäster som personalen kan hantera på ett eller annat sätt. Utbildningen kommer att mer fokusera på gäster som skapar obehag och rädslor hos personalen.

Eventinformation

Från: 15 jun 2021
Klockan: 08.30
Till: 16 jun 2021
Klockan: 14.00
Plats: Digitalt

Senast uppdaterad: