/

Du är här:

Earth Hour 2020

Foto: WWF

Lördag 28 mars kl. 20.30 startar årets Earth hour, världens största miljömanifestation. Släck under en timme och höj din röst för planeten.

Den biologiska mångfalden, det vill säga djur, arter och den omgivning som de lever i, har påverkats av de förändringar som skett på grund av människan. Tillsammans kan och måste vi hitta en livsstil där vi lever hållbart – för människan, djuren och naturen. Vi måste sätta fokus på att ta hand om vårt enda hem – planeten.

Så höj din röst och dela dina tankar, handlingar och ideér på sociala medier, tagga inläggen med #EarthHourSweden #HöjDinRöst #Connect2Earth

På gång i samband med Earth hour

Skoltävling pågår 28 mars – 22 april

I samband med Earth Hour 2020 hålls i år en tävling för förskolor och skolor. Barn och unga får göra reklam för sin stad eller kommun genom att lyfta lokala utflyktsmål för ett hållbart resande.

Se information om tävlingen här: https://www.wwf.se/earth-hour/forskolor-och-skolor/tavling/ Länk till annan webbplats.

Lördag 28 mars

Haparanda stad visar sitt ställningstagande genom att under Earth hour släcka belysningen i stadshuset.

Vad kan du göra?

På relativt kort tid har klimatfrågan gått från relativt okänd till något som alla är väl medvetna om. Men hur kan du själv bidra? För att få en hållbar framtid behöver klimatutsläppen hejdas och den snabba minskningen av biologisk mångfald stoppas. Börja med att fundera över din livsstil och vad du kan göra. Kanske kan du starta en ny god vana? Höj sen din röst och dela dina tankar, handlingar och ideér på sociala medier, tagga med #EarthHourSweden #HöjDinRöst #Connect2Earth

Visa att du också är med:
Visa ditt deltagande för vår planet genom att anmäla dig på Earth Hours globala webbsida Länk till annan webbplats.

Hur påverkar din lunch eller middag klimatet? Nu kan du enkelt testa genom att mata in receptet i WWF:s Matkalkylator Länk till annan webbplats.

Från tobaksplantan till fimpen på marken. Att rökning skadar din hälsa vet du. Men det är bara toppen på isberget. Tobaksindustrin har också mycket stor negativ påverkan på miljö och klimat. Och visste du att cigarettfimpar är det i särklass vanligaste plastskräpet? Plast som inte bryts ner och i slutänden riskerar att hamna i haven.

Läs mer: Tobaksindustrin - en av de största miljöbovarna, Länk till annan webbplats. en information publicerad av VISIR.

Vill du sluta röka? På 1177.se kan du få hjälp att sluta röka Länk till annan webbplats.

Vad är Earth hour?

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebar att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars: Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum kvarstår, men Earth Hour har blivit mycket mer än så.

https://www.earthhour.org Länk till annan webbplats.

https://www.wwf.se/earthhour Länk till annan webbplats.

Eventinformation

Datum: 28 mar 2020
Klockan: 20.30 - 21.30

Senast uppdaterad: