/

Du är här:

Hej vuxen! Digital föreläsning för föräldrar och andra vuxna

Hej Vuxen den 22 november ingår i Vecka fri från våld – 21–27 november. Denna gång bjuder på en föreläsning från Brottsofferjouren om unga och deras relationer. Sändningen startar som vanligt klockan 18.00.

Brottsofferjouren kommer att prata om unga och deras relationer, det är viktigt att vi vuxna är medvetna om att de unga har många olika relationer i många olika situationer och sammanhang. Unga människor har oftast naturliga mötesplatser där det per automatik ett stort flöde. Vanliga arenor för unga människor är skolan, fritidsgården och "ströga” (cruising med A-traktorer.

  • Vilka olika relationer kan man tänka sig möts frivilligt och ofrivilligt i dom obligatoriska plattformar samhället bestämt sig för?
  • Vilka relationer kopplat till brott och utsatthet möter Brottsofferjouren?

Erfarenheten är att det ofta förekommer brott på dessa arenor men att man inte har kunskap som ung att man blir utsatt eller att man utsätter andra, det vill säga har blivit en standardiserad norm.

Datum: 22 november
Tid: kl. 18.00

Länk till föreläsningen:
Föreläsningen sänds live via Teams Live Events klockan 18.00, tisdag den 22 november. Länk till annan webbplats.

Du kan helt anonymt skicka in frågor till föreläsaren via Teams "F&S"-chatt under sändningen. Inspelningen ligger ute på Kalix kommuns hemsida till och med tisdag den 29 november.

Klicka gärna på länken en stund innan sändningen startar, så hinner du kontrollerar att tekniken fungerar.

Vad är Hej vuxen?

Hej vuxen är föreläsningar på 35–45 minuter där personer som jobbar med barn och ungdomars hälsa berättar och ger tips och råd. Föreläsningarna följs av en frågestund där deltagarna kan skicka in frågor i förväg och i realtid.

Frågor och feedback
Är det något ämne du tycker bör lyftas? Skicka gärna ett mail till ann-louise.esperi@haparanda.se med förslag på teman inför kommande föreläsningar.

Eventinformation

Datum: 22 nov 2022
Klockan: 18.00 - 19.00
Plats: Digitalt

Senast uppdaterad: