/

Du är här:

Norrbottens big band möter Josefine Cronholm

Ansikte på medelålders kvinna

Josefine Cronholm. Foto: Pressbild

I serien av hyllningskonserter till en utvald musiker har turen nu kommit till jazzsångerskan och kompositören Josefine Cronholm.

Född 1971 och uppväxt i Skåne i ett hem där musiken fick ta stor plats valde hon länge mellan teater, dans och musik. När hon väl hade bestämt sig för att satsa på musiken flyttade hon 1995 till Köpenhamn för att studera vid Musikkonservatoriet. Sedan dess har den danska huvudstaden utgjort basen för en imponerande jazzkarriär på scener världen över – som solist men också i många olika projekt och konstellationer. Hittills har hon gett ut fyra soloalbum. Den senaste, Ember, kom 2018 och bland dem hon samarbetar med finns artister som Marilyn Mazur, Django Bates, Jacob Fisher och många andra.

Nu är det alltså dags för ett antal kompositörer och arrangörer att ta fram skräddarsydd musik och intressanta musikaliska överraskningar för Josefine Cronholm i en hyllningskonsert som med åren blivit en tradition för Norrbotten Big Band. Därmed blir hon inte bara den yngsta att hedras, hon blir också den första kvinnan i detta sammanhang.

Biljettpriser

Ordinarie pris: 150 kr
Pensionär: 100 kr
Student: gratis

Biljettbokning: kulturen@haparanda.se

Eventinformation

Datum: 27 okt 2021
Klockan: 18.00 - 21.00
Plats: Musiikkitalo, Torneå

Senast uppdaterad: