Jobb och karriär

Du är här:

Biträdande Rektor

  • Sista ansökningsdatum: 2020-07-31
  • Referensnummer: 2020/41
  • Sysselsättningsgrad: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Ansök här!

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla vår nya fina skola. Vi söker dig som kan och vill utveckla både dina enheter och samtidigt arbetar tillsammans med andra skolledare i förvaltningen för att driva hela kommunens skolutveckling.

Aspstrandens skola är en ny F-6 skola som kommer att ha ca 260 elever och ca 35 anställda, Elevens förskola har ca 80 barn och 17 anställda och Grankullens förskola har ca 50 barn och 9 anställda. Under nuvarande läsår har två F-6 skolor arbetat med en sammanslagning som fr.o.m. höstterminen 2020 resulterar i Aspstrandens skola. I augusti öppnar skolan med nyrenoverade lokaler.

Elevens förskola är en centralt belägen förskola med fem avdelningar, tre 1-3 årsavdelningar och två 3-5 årsavdelningar. Vi arbetar tillsammans för att skapa tilltalande miljöer utformade att inspirera, utmana och vara anpassade efter barnets ålder, deras förmågor och intressen.

Grankullens förskola är en förskola belägen nära det vackra naturområdet Riekkola, mitt i bostadsområdet Grankullen. Förskolan har tre avdelningar, två 1-3 årsavdelningar och en 3-5 årsavdelningar. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Under kommande läsår kommer Grankullens förskola slås ihop med Närsta förskola. Denna sammanslagning innebär att förskolan växer till en förskola med totalt sex avdelningar. Processen med sammanslagningen kommer att vara en viktig del av förskolans utvecklingsarbete under nästa läsår.

Arbetsuppgifter

Hos oss blir du en viktig del i en lärande och dynamisk miljö. Vi är en enhet som sätter både elever, barn och medarbetare i centrum. Det betyder att vi tror att vi presterar bäst när vi samarbetar med varandra och det är där vi lägger förväntan på oss själva och varandra. Vi lär oss tillsammans och växer tillsammans.

Du kommer att jobba nära skolans rektor och tillsammans leder ni personalen och organiserar för att eleverna och barnen ska få bästa möjliga förutsättningar att lära och utvecklas.

Som pedagogisk ledare för skolan och förskolan och som chef för lärare, förskollärare, barnskötare och fritidshemspersonal har rektorn enligt skollagen och läroplanerna det övergripande ansvaret för verksamheten. Rektorn har en viktig roll i att organisera och driva det pedagogiska arbetet på skolan och förskolorna. I din roll är det viktigt att samverka med personal, elever och föräldrar. Som rektor har du även ett visst budget- och personalansvar för verksamheten.

Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med förvaltningschef, skolutvecklare och elevhälsochef där du förväntas arbeta utifrån ett kommunperspektiv.

Personliga egenskaper

Du har ett professionellt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du skapar engagemang och inspiration och är bra på att samarbeta och skapa goda relationer. Du ska vara trygg och tydlig i din roll som ledare och i dig själv. Du har mycket god kommunikationsförmåga och din digitala kompetens är god, både i egen hantering och som pedagogiskt verktyg.  Vi ser att du är resultat- och målinriktad, har ett analytiskt och strategiskt synsätt och ett prestigelöst sätt att kommunicera. Som rektor är du tydlig, synlig och en aktiv pedagogisk ledare och genom din förmåga att utmana och entusiasmera medarbetarna på ett positivt sätt, skapar du engagemang att driva pedagogiska frågor. Vidare har du god organisationsförmåga, har lätt för att ta initiativ och beslut. Arbetet som ledare kräver att du har en god social kompetens och skapar goda relationer och gott samarbetsklimat med och mellan såväl medarbetare som elever och vårdnadshavare.
Du som brinner för ledarskap och skolutveckling – kanske är det just Du som är vår nya kollega och biträdande rektor!

Du är

Öppen - bjuder till dialog.
Nytänkande - driver utvecklingen och genomför förändringar
Modig - har mod att ta risker och prövar gärna nya idéer
Engagerad - har kraft att driva igenom det vi tror på och har hög förmåga att skapa engagemang och delaktighet
Tydlig - i uppdrag och budskap

Kvalifikationer

Du bör ha en pedagogisk högskoleutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet från skola, förskola och fritidshem. Du är förtrogen med läroplan och relevanta regelverk. Det är önskvärt att du har gått eller går den statliga rektorsutbildningen och gärna även har annan pedagogisk påbyggnadsutbildning. Har du tidigare chefserfarenhet är detta meriterande.

För att få arbeta inom en pedagogisk verksamhet måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du via polisen.se.

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

 

Intervjuer sker löpande under rekryteringen, så välkommen in med din ansökan .