Jobb och karriär

Du är här:

Nämndsekreterare

  • Sista ansökningsdatum: 2023-02-10
  • Referensnummer: 2023/6
  • Sysselsättningsgrad: Heltid
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde: Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
  • Ansök här!

Vill du vara med och göra skillnad? Vi erbjuder dig en spännande och varierad tjänst mitt i kommunens beslutsprocesser.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som nämndsekreterare kommer du att konsulteras i allehanda frågor både av förtroendevalda och av tjänstemän i kommunen. Arbetsuppgifterna kräver nära samarbete med förvaltningschefen, ordförande, chefer och handläggare.

Du ansvarar för den politiska ärendeprocessen i form av kallelser, protokoll och justeringar inom nämnden. Du kommer att ha ett integrerat samarbete med de övriga nämndsekreterarna. Du har även ansvaret för att ärenden är handlagda korrekt före politiska beslut tas. Idag arbetar vi med ett helt digitalt flöde i ärendehanteringssystemet W3D3.

Nämndsekreteraren är även arkivredogörare och ansvarar för den praktiska skötseln av informationen inom förvaltningarna. I uppgiften ingår att bland annat ta fram och säkerställa rutiner för arkivet, ge råd och stöd i arkivfrågor, delta i nätverk och projekt framför allt kopplat till digitaliseringsarbete.

Som nämndsekreterare kommer du även att ha andra varierande arbetsuppgifter inom Kansliet såsom registrering, enklare utredningar, processkartläggning och ansvar för vissa styrdokument inom området.

Din profil 

Ett avgörande för att du ska lyckas i rollen som nämndsekreterare är att du är förtroendeingivande, strukturerad, serviceinriktad och har en väl utvecklad initiativförmåga.

Du har relevant högskoleutbildning och/eller god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du hanterar det svenska språket utmärkt i såväl tal som skrift. Kunskaper i det finska språket, om ärendehantering och processbaserad informationsredovisning är meriterande.  Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övriga lediga jobb

Förvaltningschef, barn- och ungdomsförvaltningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (via Terminalen Executive and Specialist Search)