Jobb och karriär

Du är här:

Livet #pågränsen

Haparanda ligger längst upp i Bottenviken. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Vill du skapa dig en ny framtid med ett spännande jobb eller etablera ett företag? Vill du att din familj ska få växa upp på en lugn och harmonisk plats?

Då är Haparanda platsen för dig, din drivkraft och dina idéer.

Bekvämt boende

Värdesätter du att bo i ett kvarter med granngemenskap eller bor du hellre mer avskilt med naturen nära inpå? I Haparanda har du många valmöjligheter oavsett om du helst bor i en hyreslägenhet, bostadsrätt, villa eller i en gård på landet. Dessutom till en kostnad som är klart lägre än i överhettade storstadsområden. Här har du chans att få mer ”livsrum” både inom- och utomhus!

Vill du hellre bygga nytt? Det finns en rad lediga tomter i attraktiva lägen för ditt nya drömhus.

Att göra på ledig tid

Den som vill behöver aldrig vara sysslolös i Haparanda! Du hittar snabbt dem som har samma intressen som du. Här är några förslag:

  • Båtliv – upptäck den vackra skärgården med båt. Sommarens ljusa nätter ger en härlig inramning till naturupplevelser i världsklass.
  • Utforska Haparandas kultur. Besök sevärdheter, kyrkor och varför inte gå en konstrunda i centrala Haparanda?
  • Spela golf på den gränslösa golfbanan. Slå ut i Sverige, putta i Finland!
  • Kolla in alla evenemang, både vinter och sommar ordnas konserter, utställningar och andra festligheter!
  • Vandra eller jogga på på något av kommunens elljusspår eller vandringsleder. Eller ta en skotertur i vårsolen.

Spännande shopping…

Som ett centrum för handel i regionen finns mängder att upptäcka för shoppingintresserade. Ikeavaruhuset är förstås en shoppingmagnet som lockar besökare från fyra länder – Norge, Sverige, Ryssland och Finland. Men här hittar du också både kända kedjor och fristående butiker som erbjuder lokalt hantverk. På andra sidan gränsen har du tillgång till finsk design och komplett sortiment av populära finska varumärken.

.…och lokala delikatesser 

Sommarens många soltimmar och ett vidsträckt odlingslandskap bjuder på härliga råvaror i form av bär, frukt, grönsaker och annat. Njut av våra lokala delikatesser, vackert presenterade på restauranger uppmärksammande i White Guide eller varför inte en halstrad sik vid Torneälvens strand? Restauranger med olika inriktningar väntar på dig.

Ett självklart val

Så om hjärnan, hjärtat och plånboken tillsammans får styra var man ska bo blir valet lätt. Och om inte det räcker: låt magen vara med och bestämma också. För vem kan motstå halstrad sik från Kukkolaforsen eller äkta Dopp i kopp?

Senast uppdaterad: