Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Anneli är undersköterska

Ansikte på en kvinna med blicken mot kameran.

Anneli Hannila. Foto: privat

Anneli Hannila jobbar på hemtjänsten. Hon tycker att det bästa med jobbet är att träffa många olika människor under arbetsdagen.

Om mig

Hej på er! Jag heter Anneli Hannila, 33 år och arbetar i hemtjänsten för Haparanda stad sedan år 2012.

Hur ser en arbetsdag ut?

Arbetsdagen påbörjas i hemtjänstens lokal och där möter jag även mina kollegor. Vi samtalar och delar med oss av händelser, lite av en rapport av läget. Med hjälp av vårt arbetsverktyg ser jag vad som är planerat och ska utföras under dagen. Jag samlar på mig vårdtagarnas nycklar, eventuellt larmtelefon och andra diverse saker jag behöver med mig. Vi tar oss fram med bilar eller till fots till våra vårdtagare.

Under dagen är vi behjälpliga för våra vårdtagare med olika saker, bland annat morgonbestyr, mediciner, utevistelser, städningar och införskaffning av varor. Vi är lite av allt-i-allo människor.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att få träffa så många olika människor samt att känner mig uppskattad av alla vårdtagare. Förutom det så är det sammanhållningen oss kollegor emellan som sticker ut. Alla hjälper varandra. Det är härligt.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Det är ett varierande och flexibelt arbete, som man själv har möjlighet att vara med och påverka. Det finns utvecklingsmöjligheter och vi erbjuds ofta intressanta utbildningar som är relaterade till vårt yrke.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Om man söker ett meningsfullt arbete där ingen dag är den andra lik så skulle jag verkligen rekommendera andra att arbeta hos oss.

Senast uppdaterad: