Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Linnéa är bygg- och miljöchef

Kvinna med barn i famnen,

Linnéa Haverinen med dottern Molly. Foto: Privat

Linnéa Haverinen jobbar som bygg- och miljöchef på samhällsbyggnadsförvaltningen. Hon tycker att det bästa med jobbet är att hjälpa människor.

Om mig

Linnéa Haverinen heter jag och arbetar som bygg- och miljöchef. I mina arbetsuppgifter ingår även handläggning av serveringstillstånd och tobakstillstånd i Haparanda- och Övertorneå kommun, kommunens arbete med hållbarhet samt energi- och klimatrådgivning till allmänheten.

Jag skulle beskriva mig som en energisk, spontan och bestämd person. Jag älskar böcker, resor, min familj och att springa ute i naturen.

Hur ser en arbetsdag ut?

Jag har ett varierande arbete med många olika arbetsuppgifter, ingen dag är den andra lik. Måndagar startar exempelvis med kontorsmöten med personalen som sedan avslutas med handläggning av ärenden. Det är många möten och telefonsamtal med medborgare och företagare som funderar på allt från smarta energilösningar till hur de ska gå tillväga när de vill servera alkohol på sin restaurang.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är när jag känner att jag hjälpt en medborgare framåt i sitt ärende eller när vi lyckats göra en bra insats för miljön. Mina hjärtefrågor är helt klart att medborgarna i Haparanda ska ha en bra folkhälsa och en bra livsmiljö.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Haparanda stad är en bra arbetsgivare med viktiga uppdrag. Det är helt klart speciellt att arbeta i demokratibranchen med balansen mellan politiker, medborgare och tjänstemän. Det vi gör påverkar många människor och väcker känslor. Jag känner mig ödmjuk inför det uppdraget.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja det skulle jag göra.
Alla som vill göra skillnad borde testa att arbeta hos oss.

Senast uppdaterad: