Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Petri är vaktmästare

Skäggig man med solglasögon och keps.

Petri Hedman. Foto: Privat

Petri Hedman jobbar som vaktmästare på fritidsenheten. Han tycker att det bästa med jobbet är alla människor som han får träffa.

Om mig

Mitt namn är Petri Hedman, jag är 29 år gammal och bor här i Haparanda tillsammans med min fru, 2 söner och hunden Dexter. Här är jag bosatt sedan 1999 då jag och min familj flyttade hit från Sundsvallstrakten.

På fritiden är mitt klart största intresse jakten, som för många andra Tornedalingar. Helger spenderas ofta i skogarna tillsammans med äldsta sonen som också har ett växande intresse för jakt och gärna vill vara med och se hur olika jaktformer går till. Jag tycker det är viktigt att visa barnen var köttet kommer ifrån och hur mycket arbete som ligger bakom den middag många tar för givet.

Hur ser en arbetsdag ut?

Morgonen börjar 06:30, oftast med en kopp kaffe medans man går igenom bokningssystemet Timmi för att få koll på hur dagen kommer att se ut. Därefter går jag ut och förbereder träningslokalerna för skolorna och föreningarna. Huvuduppgiften är att se till att hallarna är fräscha och säkra. Under en arbetsdag tar jag och mina kollegor också hand om bokningar, hjälper kunder samt underhåller lokaler och utrustning.

Beroende på säsong varierar arbetet en hel del. Den ena dagen är sällan den andra lik. Under högsäsong kan det bli många olika moment som ska hinnas med under en dag dagen. Under lågsäsong har vi tid att gå igenom utrustning och lokaler, se att allting håller måttet och kan reparera eller byta ut det som behövs.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det absolut bästa med mitt arbete, utöver helt fantastiska kollegor, är att jag får träffa otroligt mycket människor. Allt från mina gamla lärare från skolåren till brottare från USA, gitarrister från Göteborg, teaterföreningar från Umeå och friidrottare från Ukraina. Man vet helt enkelt aldrig vem man kommer att stöta på under en arbetsdag. Är man social och gillar att lyssna på livsöden från alla hörn av världen så är man i sitt absoluta esse när man får vara en hjälpande hand under ett evenemang.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Jag trivs mycket bra. Kollegorna är helt fantastiska och dagarna bjuder på många skratt. De allra flesta inom ledningen är mycket jordnära, förstående och lätta att diskutera med. Det jag jag tycker är mycket positivt med att ha Haparanda stad som arbetsgivare är att man blir en del av helheten. Man håller sig uppdaterad inom de kommunala förändringarna och planerna på ett helt annat sätt än när man arbetade åt ett privat företag.

Att arbeta inom Haparanda stad ger även en bra chans att kunna klättra i karriärstegen och möjligheterna att få prova på olika arbeten är stora - bara man visar framfötterna.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Absolut, kommunen kan erbjuda tjänster oavsett vad du är ute efter. Att vara en kugge i hjulet i den stad där mina barn växer upp känns bra. Som tidigare nämnt är även ledningen ödmjuk och mån om sina anställda, vilket känns tryggt.

Senast uppdaterad: