Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Ali är administratör

Man håller barn i handen intill en pata vid en fors.

Ali Ababneh med sonen Hector. Foto: privat

Ali Ababneh jobbar på kommunledningsförvaltningen. Han tycker att det bästa med jobbet är att få möjlighet att bidra till utvecklingen i kommunen.

Om mig

Jag heter Ali Ababneh och kommer ursprungligen från Jordanien. Jag har två barn och flyttade till Haparanda för 4 år sedan med min fru.

De senaste 12 åren har jag jobbat med olika FN-uppdrag, med olika internationella människorättsorganisationer, humanitärt arbete samt med politik- och strategiutveckling. Med andra ord har jag varit på uppdrag på platser som man bara hör om i nyheterna: olika krigszoner, flertalet afrikanska länder, Mellanöstern, sydöstra Europa samt många andra länder.

Hur ser en arbetsdag ut?

Nu jobbar jag som administratör i Haparanda kommun och som sådan har jag olika uppgifter. Jag stödjer projekt- och samarbetsutveckling mellan Haparanda och Torneå, samt arbetar som GDPR-arbetsgruppens samordnare och leder uppfyllandet av den nya förordningen för hela kommunen. Utöver detta ger jag stöd till utvecklingen av det nya järnvägsprojektet- den nya sidenvägen- med våra partners i Narvik och Kovula.

Vad är bäst med ditt jobb?

Den bästa delen med mitt jobb är att jag kan använda mig av mina olika färdigheter. Jag bidrar till utvecklingen i olika aspekter av kommunarbetet och jag får arbeta med olika människor hela tiden. Att arbeta i kommunen kräver kunskap och färdigheter och jag upplever det som en kontinuerlig inlärningsprocess för mig. Jag lär mig något nytt varje dag; även om det är något så enkelt som ett nytt ord att lägga till min ordbok.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Jag trivs väldigt bra med mitt jobb och de människor som jag arbetar med. Jag känner mig respekterad och uppskattad och jag får all den support jag behöver av mina kollegor och chefer.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Absolut! För många är Haparanda bara en liten stad i norr, men det är en väldigt unik plats med varma och stöttande människor. Haparanda har, som alla andra städer, sina egna utmaningar, men det är också en plats med stor potential.

Senast uppdaterad: