Jobb och karriär

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Minna är undersköterska

Kvinna med blomvas till vänster och fönster i bakgrunden

Minna Paloniemi är undersköterska och arbetar på nya äldreboendet HemstrandenKotiranta. Foto: Haparanda stad

Minna Paloniemi är undersköterska och arbetar på det nya äldreboendet HemstrandenKotiranta.

Om mig

Minna Paloniemi heter jag, är 29 år gammal och utbildad undersköterska. Jag jobbar på Hemstranden och har tio års erfarenhet inom äldreomsorgen. 

När jag var nyutbildad så var mitt första jobb som undersköterska på Klippans äldreboende i Haparanda men jag testade även på yrket i Stockholm i sex år. När jag flyttade tillbaka till Haparanda så började jag arbeta på Klippan och numera är min arbetsplats på Hemstranden. 

Hur ser en arbetsdag ut?

Jag jobbar antingen morgon- eller kvällspass. Arbetsdagen börjar med att ta rapport från mina kollegor. Morgonpassen inleds sedan med omvårdnadsarbete som personlig hygien, påklädning, frukost, medicingivning. Alla boende har ett genomförandeplan som vi arbetar efter. Vi erbjuder bastubad till våra boenden, det finns en ny bastu på Hemstranden som är populär.

Vi brukar också ha olika aktiviteter såsom sitt gymnastik, gång och balans träning. Vi lyssnar på musik, har högläsning från dagstidningar eller tittar på TV.

Nu har vårsolen börjat värma på balkongen och vi kan börja njuta av vårvädret. Vi har fått en fin start här på Hemstranden och här trivs jag bra.

Vad är bäst med ditt jobb?

Jag visste redan som ung att jag vill arbeta inom vården och med människor, vård- och omsorgsprogrammet var en självklarhet för mig. Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa så många nya människor, att få finnas till, att kunna hjälpa och skapa fina relationer med boenden, kollegor och anhöriga.

Jag valde detta jobb för att jag vill hjälpa andra, framför allt de som verkligen behöver det.

Jag kände att arbeta med äldre ger mig chansen att kunna också ge tillbaka till samhället och till dom som gett sitt för oss.

Hur trivs du med Haparanda stad som arbetsgivare?

Jag trivs bra!

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja det skulle jag för att om du trivs med att lyssna på berättelser från förr, ge den tryggheten som man behöver och ge en guldkant i tillvaron, då är du något för oss! Hos oss får du arbeta med trevliga kollegor i bra miljö där man alltid har nära till skratt.

Senast uppdaterad: