Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Logotyp för Haparanda kommun, länk till startsida

Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Vad söker du efter?

Lär dig mer om rekryteringsprocessen

Lär dig mer om rekryteringsprocessen

Vad händer när du har skickat in din ansökan? Här får du en överblick om hur rekryteringsprocessen går till i Haparanda stad.

Så går det till

När annonsen publicerats börjar rekryteringsprocessen. I de flesta fall börjar urvalsarbetet efter att sista ansökningsdag gått ut. Sedan följer intervjuer, referenstagningar, eventuella tester och slutligen anställning.

1. Ansökan
Efter att du skickat in din ansökan får du ett mejl med en bekräftelse på att vi tagit emot den. Mailet är ett automatiskt genererat mail och går inte att svara på.

2. Urval
När sista ansökningsdag gått ut börjar vi urvalsarbetet. I vissa fall jobbar vi med löpande urval och går igenom ansökningarna under tiden annonsen ligger ute. Då kan du få återkoppling redan innan sista ansökningsdag har passerat. Vi går igenom alla ansökningar och är du en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen ringer vi dig för att boka en tid för intervju. Är du inte en av de som gått vidare får du återkoppling via mejl. Vi vet hur det är att vänta på ett viktigt besked så vi strävar alltid efter att återkoppla så snart som möjligt efter att annonseringstiden gått ut.

3. Intervju
Du får all praktisk information inför intervjun via telefon eller mejl. Intervjuerna äger ofta rum på den arbetsplats där du ska jobba. Intervjuerna tar oftast runt 1-1,5 timme. Hur lång tid det tar innan du får återkoppling beror på när alla intervjuer är färdiga, normalt får du information kring detta under intervjun.

4. Referenstagning/tester
Vi ringer minst två referenser. För vissa typer av tjänster kan det vara aktuellt att även göra färdighets- och personlighetstester. Det får du i så fall information om under intervjun.

5. Anställning
När alla steg är klara gör vi en samlad bedömning utifrån alla moment i processen. Är du en av kandidaterna som blivit kallad på intervju får du återkoppling via telefon, oavsett om du blir erbjuden anställning eller inte. Ett bra tips är att spara kontaktuppgifter från annonsen om det dyker upp några funderingar eller frågor.

Taggar:

Näringsliv