Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Logotyp för Haparanda kommun, länk till startsida

Google Translate

You can translate this site to other languages using Google Translate. Follow the link ‘Google Translate’ to proceed.

Vad söker du efter?

Varför du ska välja att jobba hos oss

Varför du ska välja att jobba hos oss

Vi är glada att du är intresserad av vår verksamhet. Här är de tio främsta skälen till att folk väljer jobba hos oss.

 • Varje dag arbetar medarbetare inom Haparanda stad med att utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, få turister att upptäcka vår region, se till att det finns vatten i kranen och mer därtill. Det är inte alla arbetsplatser som erbjuder dig att kunna jobba med någonting som engagerar och påverkar alla.
 • Hos oss finns det plats för alla. Har du bara rätt inställning så är det dig vi vill ha, sedan är det du som bestämmer hur långt du vill nå. Många av våra chefer har börjat längre ner i organisationen och sen arbetat sig uppåt. Det är inte alla som vill det och då har man möjligheten att stanna där man trivs.
 • Medarbetare i kommuner och landsting är de mest engagerade och motiverade på arbetsmarknaden. De anser sig ha meningsfulla arbeten och ser fram emot att gå till jobbet. Haparanda är inget undantag.
 • När du mår bra, mår verksamheten bra. Därför lägger vi stor vikt vid att alla hos oss ska må bra, såväl hemma som på jobbet. Oavsett hur fascinerande och inspirerande arbetet är, måste du fortfarande få utrymme för så mycket annat i livet. För familj, vänner, fritidsintressen och att koppla av och bara vara.
 • Det är på jobbet du spenderar den största delen av dagen, därför är det extremt viktigt att du trivs för att du ska må bra. Hos oss gäller omtanke om varandra och vi har starkt fokus på lagarbete.
 • Vi ställer upp för varandra, delar med oss av våra kunskaper, hjälps åt och är omtänksamma om varandra. Du kan räkna med att både få skratta och diskutera intressanta ämnen med dina kollegor.
 • Hos oss är det din utveckling och dina idéer som gör att vi tillsammans kan fortsätta färden mot att bli Sveriges bästa kommun. Var i organisationen du arbetar spelar ingen roll – alla har chansen att komma med idén som för verksamheten framåt.
 • Din arbetsmiljö ska vara trygg, sund och säker. För oss är det en självklarhet, inget privilegium. Det gäller såväl den fysiska arbetsmiljön som den psykosociala. Vi vill att du varje dag kan gå till ett jobb där det råder bra laganda och där alla har en ömsesidig respekt för varandra, så att vi alla kan utvecklas, trivas och göra vårt allra bästa.
 • Om du ska trivas och må bra på jobbet, måste du också må bra fysiskt och mentalt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att delta i våra friskvårdssatsningar och motiverar dig till att vilja göra det. Alla medarbetare omfattas av företagshälsovård som ett led i vårt långsiktiga arbetsmiljö- och hälsoarbete. Vi erbjuder även ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter för att inspirera till ett hälsosamt arbetsliv. Det inkluderar allt från till exempel yoga och gympa till massage och promenader.
 • I ditt jobb hos oss deltar du regelbundet i kompetens- och utbildningssatsningar som syftar till att du ska kunna växa i din yrkesroll. Insatser som stärker dig i din utveckling är en naturlig del av ditt arbete hos oss. Anledningen till att vi satsar på din utveckling är att summan av dina kollegors samlade kompetens och erfarenheter är grunden för vår kraft. Utan den stannar Haparanda.

Att jobba i offentlig sektor

Att jobba i offentlig sektor

Att jobba i offentlig sektor

Varje dag gör medarbetare inom Haparanda stad skillnad i människors liv. Det gör vårt arbete meningsfullt, oavsett vilket jobb det handlar om.

Haparanda stad är framtidens arbetsplats. Oavsett om du är lärare, undersköterska, sjukgymnast, ingenjör, ekonom, samhällsplanerare eller socialsekreterare – hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad.

Sveriges Viktigaste Jobb

Sveriges viktigaste jobb finns i välfärdssektorn, det vill säga skattefinansierade yrken inom landsting och kommun. Inom kommunerna och landstingen har vi de mest engagerade och motiverade medarbetarna. Vi är den yrkessektor som är mest jämställd, och även den yrkessektor där medarbetarna känner sig tryggast.

Vårt Erbjudande

Vårt erbjudande

Vårt erbjudande

Som medarbetare hos oss får du frihet, stöd och möjlighet till utveckling. Siktet är inställt framåt och vi hoppas att du vill vara en del av resan.

Haparanda stad är arbetsplatsen som satsar på sina medarbetare. Vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, kompetensutveckling och möjlighet till distansarbete.

Förmåner

Som anställd* i Haparanda stad har du bland annat rätt till:

 • Lön, anställning och arbetstid
  - Flextidsavtal
  - Föräldrapenningtillägg
  - Omställning
  - Semesterväxling
  - Önskad tjänstgöringsgrad
  - Kollektivavtal

 • Pension och försäkringar
  - Frivillig gruppförsäkring
  - Försäkringar
  - Tjänstepension

 • Övriga förmåner
  - Terminalglasögon
  - Arbetskläder

*Förmånerna kan variera något beroende på vilken anställningsform du har och vilken förvaltning du arbetar på.

Utvecklingsmöjligheter

När du växer, växer även Haparanda stad. Därför får du som jobbar här många möjligheter till utveckling. Allt för att du ska trivas på jobbet och i ditt yrke.

Kompetensutveckling
Som medarbetare i Haparanda stad har du möjlighet att utvecklas genom att gå olika utbildningar och kurser. Tillsammans med din chef tas en utvecklingsplan fram för att se vad som passar just dig.

För dig som chef
Ett hållbart ledarskap är grunden i en framgångsrik organisation. Vi erbjuder ledare och chef utbildningar och kurser för att stimulera och utveckla sitt ledarskap.

Taggar:

Näringsliv