/

Du är här:

Hej Hemby

En grusväg i solnedgång och en kvinna på cykel. Foto: Hej Hemby

Foto: Hej Hemby

Hej Hemby är en treårig satsning som drivs av Leader Tornedalen 2030. Projektet har sedan tidigare funnits i Övertorneå och Pajala men breddas nu till byar i Haparanda och Kirunas östra delar. 

Hej Hemby jobbar tillsammans med lokala krafter i föreningslivet och företag för att öka inflyttning och etablering av småföretag i Tornedalen. En stor målgrupp i denna projektperiod är även de personer som redan har flyttat in för att öka inkludering, gemenskap och trivsel, något som är avgörande för att behålla kommuninvånare och öka attraktiviteten.

Hej Hemby vill samverka med lokala föreningar och byar som vill engagera sig för inflyttning och ha ett samarbete med rekryterande företag som vill utveckla nya metoder och samarbeten. Projektet blir också en naturlig samarbetspartner till de kommunala enheterna och lokala projekt som arbetar med tillväxt och attraktivitet.

Hej Hemby erbjuder inflyttarservice, stöd till husägare som vill hyra ut eller sälja och genom samarbete med lokala byaföreningar marknadsföra byar, jobbmöjligheter och etableringsmöjligheter. Utifrån de olika medverkande byarnas unika potential, behov och idéer testas olika metoder och marknadsföring vilket också ger ett stort kunskapsutbyte mellan byar och kommuner.

Läs mer om projektet på Hej Hemby Länk till annan webbplats.

För aktuella nyheter, följ projektets Facebooksida   Länk till annan webbplats.

Kontakt:

Johanna Funck

E-post: johanna@hejhemby.com

Telefon: 076-777 61 42

Kontakta oss

Haparanda stad

Besöksadress: Torget 9, Haparanda
Öppettider: 08.00-16.00
Telefonnummer: 0922-260 00
E-post: kommunen@haparanda.se

Senast uppdaterad: