/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Åtgärder för kultur-och fritid över jul-och nyårshelgerna

Sedan Folkhälsomyndigheten kom med skärpta råd för Norrbotten i november har flera av kommunens kultur-och fritidsverksamheter anpassats för att minska spridningen av corona. Från och med måndag sker vissa förändringar.

De lokala allmänna råden från Folkhälsomyndigheten byts den 14 december ut mot skärpta nationella råd. Från Folkhälsomyndigheten, se hela föreskriften här. Länk till annan webbplats.

Mot den bakgrunden och med tanke på smittläget i Norrbotten har Haparanda stad beslutat att vidta nedanstående åtgärder för kultur-och fritidsverksamheten över jul-och nyårshelgerna.

Åtgärder:

  • Allmänhetens åkning i ishallen är inställd. Allmänhetens åkning kommer istället att genomföras utomhus på bandyplan. Omklädningsrummen på Kuben är öppna.
  • Inga tävlingar eller matcher i kommunens idrottsanläggningar. Undantag träning för barn födda 2005 och senare. För de födda 2004 och tidigare är det upp till varje förening att genomföra träning på ett smittsäkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens nationella råd som börjar gälla 14 december*.
  • Aspen och Idrottshuset är fortfarande stängda för allmänheten men öppna för inbokade föreningar. Omklädningsrummen på dessa anläggningar är fortfarande stängda.
  • Station 2.0 är öppet för ungdomar födda 2005 eller senare. Verksamhet för äldre ungdomar genomförs digitalt.
  • Biblioteket öppnas för korta besök på max 15 minuter. Tidningsrummet är stängt och inga datorer är tillgängliga.
  • Fritidsbanken öppnas. Kom ihåg att agera på ett smittsäkert sätt.

* För att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna bör de hålla avstånd till varandra, inte dela utrustning med varandra, helst genomföra aktiviteten utomhus, undvika gemensamma omklädningsrum, resa till och från aktiviteten individuellt och utföra aktiviteten i mindre grupper.

Senast uppdaterad: