/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Avtalet med PEAB om ny simhall undertecknades idag

Medelålders kvinna medelålders man skriver under ett avtal

Susanne Hallberg, regionchef Norra Norrland på Peab och Roger Danell, kommundirektör vid Haparanda stad skriver under avtalet. Foto: Haparanda stad

Den 29 augusti blev det klart att det blir PEAB som får uppdraget som totalentreprenör av den nya simhallen. Idag undertecknades avtalet för fas 1.

Haparanda stad och PEAB kommer nu i samverkan att projektera och ta fram kostnad för att bygga simhall och sporthallar med placering vid Aspenhallen. Projektet inkluderar även utveckling och tillbyggnad av själva Aspenhallen.

- Tillsammans med PEAB inleds nu fas 1 där vi kommer att projektera och ta fram riktkostnader för projektet, säger Haparanda stads tekniska chef Jimmy Henriksson.

Underlaget från fas 1 beräknas vara klart för beslut i fullmäktige tidig sommar 2023.

- Det har varit en lång process och det känns därför väldigt bra att vi nu är i gång på allvar, säger kommunstyrelsens ordförande Sven Tornberg (C).

- Jag är övertygad om att detta kommer att bli ett lyft för hela kommunen, avslutar han.

Samverkansentreprenad

Haparanda stad kommer att arbeta tillsammans med Peab i en så kallad samverkansentreprenad för att få full kontroll över kostnadsbilden och genomförandet av projektet. Samverkansentreprenad, även kallad partnering, innebär att beställare och entreprenör tillsammans arbetar fram en optimering och kostnadskalkyl.

Senast uppdaterad: