/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

De sprider glädje genom att skänka rosor till äldreboenden

Två tjejer med rosbuketter i ett vintrigt stadslandskap.

Olivia och Emilia delar ut rosor till boende på kommunens äldreboenden. Foto: Privat

Rosprojektet är ett initiativ som startade i Umeå och som dagsläget även pågår i Piteå, Lycksele och Haparanda.

Projektet går ut på att går ut på att leverera en ros och ett personligt brev till alla som bor på ett kommunalt äldreboende.

- Det var min syster Meiju Vartiainen som startade projektet i Umeå. Hon är en stor inspirationskälla, och jag kände att jag ville driva projektet här i Haparanda, säger Emilia Anttila.

Vill sprida glädje

Tillsammans med kompisen Olivia Lilleberg gjorde hon slag i saken. Efter att ha samlat in pengar så kunde de i onsdags förra veckan dela ut rosor och brev på Lunden.

- Vi vill sprida glädje. Det här är ett perfekt sätt att få göra just det. Det är en härlig känsla att se hur glada alla blir, säger Emilia och Olivia.

Vårdpersonal med visir står på rad framför en korridor. Alla har varsin ros i handen.

Projektet delar inte bara ut rosor och brev till de boende, utan även till all personal. - Det är de mer än värda. De ser ju till att våra äldre har det bra. De gör en makalös insats, säger Emilia. Foto: Privat

Hej vännen,

Våra namn är Emilia Anttila och Olivia Lilleberg.

Att få ge denna ros till just dig idag betyder mer än vad själva ord kan beskriva. Vi såg detta som en fantastisk idé att sprida glädje till er alla. Du är helt fantastisk och vi vill tacka dig för de du tillsammans med alla andra äldre har format de samhälle vi lever i.

Under dessa svåra tider som med Covid-19 så har troligtvis de flesta av er inte kunnat träffa era nära och kära som vi förstår det. Vilket vi förstår är jobbigt och därför såg vi detta som en chans att visa lite uppskattning till er och vi vill bara säga att attans vad starka ni är.
Emilia Anttila:- Efter att jag såg vad min syster gjorde för alla de kommunala äldreboenden i Umeå vilket var att hon levererade rosor till varje boende samt ett personligt brev så gav de mig en tankeställare. ’’Vad ger de här ut?’’ Ja svaret är lätt. Jag insåg hur glada alla blev och hurdan stor skillnad det lilla idéer gör vilket gör mig helt tårögd.

Vi vill visa att det finns människor som tänker på er under dessa svåra tider och tack var de dem underbara människorna som gjort de här möjligt och bidragit.

Olivia Lilleberg:- Min anledning till varför jag ville vara med i detta projekt är helt enkelt pågrund av att jag vill göra andra människor glada. Jag vill göra det jag kan för att göra skillnad, skillnad för er. Det glädjer mig verkligen att jag fått chansen att delta i detta projekt och kunna sprida vidare det varma budskapet.

Med blomman som du håller i din hand vill vi tillsammans med människor i min närhet förmedla till dig att du är värdefull och att du inte är ensam.

Tack för att vi fick överraska dig idag!

Hej på er,

Vi vill såklart inte glömma bort er i personalen som ser till att våra äldre har det bra. För det första:

TACK för att vi får leverera denna överraskning från oss och våra medmänniskor. Det betyder mycket för oss att få göra detta för både er personal samt era boenden och vi hoppas att det bidrog med mycket glädje.

Med blomman som ni har framför er vill vi tillsammans med mina nära och kära förmedla till er att varje dag då ni går till jobbet gör ni en stor skillnad för era medmänniskor.

Ni är värdefulla för oss som inte kan besöka våra nära och kära och ni är värdefulla för alla de personer vars liv ni berör varenda dag.

ack för att vi fick överraska er och era fina äldre idag och TACK för att NI på olika sätt bidrar till att människor inte behöver känna sig ensamma.

Följ projektet och donera

Emilia och Olivia är tacksamma för alla donationer som de fått hittills, men påpekar samtidigt att de behöver mer hjälp.

- Nästa steg är att sprida glädje på Klippan. Ytterligare 200 rosor ska delas ut, konstaterar Olivia.

Det här är Emilia

  • Namn: Emilia Anttila.
  • Ålder: 19 år.
  • Bor: Haparanda.
  • Gör: Funderar på att studera vidare hösten 2021.
  • Annars: Drömmer om att bli ambulanssjuksköterska.

Det här är Olivia

  • Namn: Olivia Lilleberg.
  • Ålder: 19 år.
  • Bor: Haparanda.
  • Gör: Jobbar i butik och är vikarie inom äldreomsorgen.
  • Annars: Målet i framtiden är att plugga till läkare.

Senast uppdaterad: