/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Earth Hour 2022

Foto på byggnad. Texten "stadshuset släcker lamporna" är pålagd.

Foto: Linnéa Isaksson

Earth Hour infaller i år på lördagen den 26 mars klockan 20.30-21.30. Då fortsätter vi att sätta ljus på klimatförändringarna och för den hotade biologiska mångfalden. Släck för vår enda planet!

Samhället ger oss mycket av de förutsättningar vi har för att kunna leva hållbart men du kan med dina val göra skillnad. Genom att ta hand om ditt avfall eller handla second hand kan du vara med och göra en stor skillnad för klimatet.

Vad är Earth Hour?

Earth Hour är en klimatmanifestation där människor över hela världen släcker lamporna under en timme. Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar och göra något åt problemet. Earth Hour startade 2007 i Australien av WWF.

Vi kan alla bidra till att uppmärksamma klimatfrågan genom att stänga av skärmen och datorn på jobbet innan vi går hem och släcka hemma en timme på lördag. Det kan vi göra varje dag. Det är inte så mycket som krävs!

Så kan du engagera dig i Earth Hour

Det finns många sätt att engagera sig i Earth Hour. På Världsnaturfonden, WWF:s webbplats får du många tips Länk till annan webbplats., här är några:

Senast uppdaterad: