/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Entreprenörer och Prins Daniel om att våga starta företag

Prins Daniel tillsammans med entreprenörerna Stina Bergfors och Niklas Adalberth. Foto: Haparanda stad

För att inspirera elever till att våga ta steget till att starta eget företag besöker Prins Daniels Fellowship gymnasieskolor runt om i Sverige. Idag var det Tornedalsskolans tur.

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens projekt Prins Daniels Fellowship besökte under måndagen Haparanda för att prata entreprenörskap med elever från Tornedalsskolan. Med sig hade Prinsen entreprenörerna Stina Bergfors, grundare av United Screens och tidigare Sverigechef för Google och Niklas Adalberth, är en av grundarna till betaltjänstföretaget Klarna.

Dagen inleddes med en aulaföreläsning inför 300 elever som fick lyssna till inspirerande anekdoter och kloka tankar kring entreprenörskap och företagande.

Inspiratörerna återkom ofta till orden ”mod” och ”våga” för att betona hur viktigt det är att våga ta chansen och att inte se misslyckanden som något negativt. Foto: Haparanda stad

Gav råd och tips

Från scenen berättade de om sina utmaningar och gav sina bästa råd och tips. Alla var överens om att det är bra att starta företag tillsammans med någon. Som entreprenör har man stunder då det är tungt och man kör fast. Att då ha någon att bolla med, som kan ta vid och komma med nya perspektiv är oerhört värdefullt, menade inspiratörerna.

”Man måste få misslyckas” var ett annat budskap. Eftersom man ger sig in på okänd mark så måste man testa nya saker. En del kommer att fungera och annat inte, det är en del av resan. Mycket av lärdomarna kommer från misstagen man gör, det hör till entreprenörskapet.

Efter föreläsningen hölls rundabordsamtal med ett 30-tal elever som driver UF-företag. Eleverna fick chansen att prata om entreprenörskap utifrån sina egna idéer och UF-företag tillsammans med Prinsen och entreprenörerna.

Vad är Prins Daniels Fellowship och UF?

Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), samt framstående entreprenörer och företagsledare. Målsättningen är att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer. Läs mer på: https://prinsdanielsfellowship.se/ Länk till annan webbplats.

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Läs mer på: https://ungforetagsamhet.se/norrbotten Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: