/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Hanna-Leena Ainonen är ny gränssamarbets-utvecklare

Foto: privat

Haparanda och Torneå har fått en ny gränssamarbetsutvecklare i Hanna-Leena Ainonen. Hon tillträder sin tjänst i början av augusti.

Hanna-Leena kommer från Ylitornio och har lång erfarenhet av språk och utbildning. Hon har bland annat jobbat som lärare i svenska vid Uleåborgs universitet. Närmast kommer hon från en tjänst som utbildningschef på universitetets språkcentrum.

– Det känns jättekul och spännande. För mig personligen blir det en utmaning att axla rollen som gränssamarbetsutvecklare, säger Hanna-Leena Ainonen.

Ainonen menar att hon kommer att arbeta för att utveckla samarbetet mellan Haparanda och Torneå, både på bredden och på djupet.

- HaparandaTornio är ett geografiskt område som utvecklats till en av norra Europas främsta besöks- och gränshandelsplatser. Här finns unika förutsättningar. I min nya roll hoppas jag kunna bidra och göra skillnad, säger hon.

Skapa förutsättningar för samarbete

Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh är nöjd med rekryteringen.

- Rekryteringen genomfördes tillsammans med Torneå. Vi är alla övertygade om att Hanna-Leena kommer att göra ett utmärkt arbete och önskar henne välkommen i sin nya funktion, säger Ekh.

- Jag ser fram emot att gå in i rollen som gränssamarbetsutvecklare och få bidra till att skapa förutsättningar för ett dynamiskt samarbete, avslutar Ainonen.

Ainonen tillträder i början av augusti.

Provincia Bothniensis (PB) är tvillingstaden HaparandaTornios samarbetsorganisation. Den grundades 1987.

Senast uppdaterad: