/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Haparanda är årets landsbygdskommun i Norrbotten

En stolt och glad Sven Tornberg tog emot utmärkelsen. Foto: Haparanda stad

Varje år delar organisationen Hela Sverige ska leva Norrbotten ut utmärkelsen ”Årets landsbygdskommun i Norrbotten” som i år går till Haparanda stad.

Juryns motivering lyder:

Haparanda kommun har under 2019 arbetat målinriktat för att nå utveckling i hela kommunen och satsningar har skett både på landsbygd och i stad. En mängd olika utvecklingsprojekt har bedrivits med lyckat resultat på landsbygderna i Haparanda kommun.

Juryn har bestått av representanter från Hela Sverige ska leva Norrbotten, Länsstyrelsen i Norrbottens län och Region Norrbotten. Som vinnare av länspriset kommer Haparanda nu att nomineras till riksorganisationen Hela Sverige ska levas pris som ”Sveriges Landsbygdskommun”.

Finns en stark drivkraft

- I Haparanda finns en otroligt stark drivkraft och detta är ett bevis på att det arbete som görs av kommun, näringsliv, föreningsliv och engagerade haparandabor ger resultat, säger Sven Tornberg, Haparanda stads kommunalråd.

Han understryker att landsbygden ger möjlighet till gemenskap, livskvalité, tillväxt och arbetstillfällen.

- Utmärkelsen är väldigt hedrande och betyder väldigt mycket för oss. Den visar inte bara att vi är på rätt väg utan ger oss energi i det fortsatta arbetet, avslutar Tornberg.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen tilldelas den kommun som på ett engagerat och framgångsrikt sätt arbetar för balans mellan tätort och landsbygd och som har ett tydligt ställningstagande att alla områden i en kommun behöver utvecklas för att hela kommunen ska leva.

Senast uppdaterad: