/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Haparanda fortsätter klättra i Svenskt Näringslivs ranking

Bengt Strandberg, näringslivschef och Sven Tornberg, kommunalråd. Foto: Haparanda stad

För femte året i rad klättrar Haparanda stad i Svenskt Näringslivs ranking av lokalt företagsklimat. Idag släpptes årets resultat där Haparanda placerar sig på plats 187, en förbättring med elva placeringar sedan förra året.

Sedan 2002 har Svenskt Näringsliv årligen mätt hur företagen upplever att det är att driva företag i olika delar av Sverige. En kommuns rankingplacering baseras till två tredjedelar på företagens enkätsvar och en tredjedel statistiska faktorer.

Under de senaste åren har Haparanda klättrat stadigt på rankingen. 2016 hamnade kommunen på plats 284. Sedan dess har utvecklingen gått framåt.

- Att Haparanda har klättrat 11 placeringar sedan i förra året och hela 97 placeringar sedan 2016 är en tydlig signal om att vi är på rätt väg, säger Haparanda stads kommunalråd Sven Tornberg.

- Vi jobbar aktivt för att Haparanda ska vara en attraktiv kommun för både befintliga företag och för nyetableringar. Det är kul att få ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Haparanda stads näringslivschef Bengt Strandberg.

Lagspel leder till framgång

Haparanda är nu den fjärde bästa kommunen i Norrbotten. Boden knep förstaplatsen följt av Arjeplog och Älvsbyn. I Haparandas fall har information, dialog, service och bemötande varit de främsta framgångsfaktorerna.

- Framtiden är ljus. Nu måste vi tillsammans med vårt lokala näringsliv fortsätta utveckla vår samverkan ytterligare, påpekar Strandberg.

- Jag instämmer. Det är lagspel som leder till framgång, avslutar Tornberg.

På företagsklimat.se kan du läsa mer om rankingen och enkätundersökningen. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: