/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Haparanda i framkant - allt fler laddstationer för elbilar

Stolpe för laddning av elbilar. I bakgrunden syns två tegelbyggnader varav den till vänster är stadshuset. Ett antal bilar finns också parkerade i bakgrunden. Foto: Haparanda stad

Två publika laddstolpar med fyra uttag för laddning av elbilar har installerats på parkeringen bakom stadshuset vid Packhusgatan. Foto: Haparanda stad

Haparanda stad satsar på utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Nya laddningsplatser för elbilar har etablerats på olika platser i kommunen.

I dagarna har Haparanda stad färdiginstallerat ett antal publika laddpunkter för elbilar på olika platser inom centrala Haparanda. Kommunen har utöver de publika laddstolparna även satsat på att bygga upp laddinfrastrukturen till den egna verksamhetens bilar. 

- Elektrifiereing gynnar både näringslivsutvecklingen i kommunen och det klimatstrategiska arbetet, säger Sven Tornberg, kommunalråd.

Under nästa år är målet att utveckla laddinfrastrukturen på landsbygden. Beslut om placering är inte ännu fattat.

- De kommer att placeras på en plats där de gör så stor samhällsnytta som möjligt. Det är viktigt att hela kommunen får tillgång till laddstolpar, säger Sven Tornberg.

Nya publika laddstolpar

  • Haparanda järnvägsstation, 4 platser (övre parkeringen)
  • Marielundsvägen 5, Kuben/Gränsvallen, 4 platser.
  • Packhusgatan, kommunhusets parkering, 4 platser

Inom två veckor kommer ytterligare publika laddstolpar som kommunen etablerar att finnas tillgängliga.

  • Köpmansgatan, parkeringen mittemot gamla vattentornet, 4 platser.
  • Krannigatan 5, HaparandaTornio resecentrum, 4 platser.

Flera lokala företag har i dagsläget befintliga stoplar för laddning av elbilar, och fler företag flaggar för att ytterligare utbyggnad är på gång.

Karta över elbilsladdplatser (uppladdning.nu) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: