/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Idrottens dag ska uppmuntra till lek, rörelse och idrott

Foto: Pexels.com

Fredag den 25 september anordnar Riksidrottsförbundet Idrottens dag över hela landet. I Haparanda väntar en rörelserik dag på strandplan för alla skolelever.

Idrottens dag i skolan är en kul dag med aktiviteter för att höja kunskapen om barns idrottande och bygga broar mellan skolan, barnen och idrottsrörelsen. Lokala föreningar kommer att finnas på plats med prova-på aktiviteter och alla kan testa en rörelsebana och annat skoj. Barnens favorit och kändisen Pidde P leder coola övningar till musik.

- Vi vet idag att fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa. Samtidigt visar forskning att barn och unga rör sig alldeles för lite. I dag når bara 44 % av pojkarna och 22 % av flickorna den rekommenderade nivån av 60 minuters fysisk aktivitet om dagen, säger Haparanda stads föreningstrateg Richard Jonsson.

- Vi vill, med idrottsrörelsens hjälp, förändra det, fortsätter han.

Målet är att fler ska vilja idrotta

Idrottens dag är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.

- Det är en kul möjlighet att tillsammans med skolor över hela Europa visa att vi uppmuntrar till lek, rörelse och idrott samt alla positiva effekter det för med sig, säger Jonsson.

- Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet, även de minst aktiva barnen som ännu inte har hittat till idrotten, avslutar han.

Idrottsföreningar i Haparanda bjuds in att vara med

Idrottens dag, fredag den 25 september, kommer att bli en manifestation för alla barns rätt till idrott och rörelse. Du och din förening är inbjuden att vara med och visa vilka möjligheter som finns i er förening. Ni bidrar med rörelseglädje och kunskap om er idrott och underlättar för barnen att hitta en rolig aktivitet som de vill fortsätta med.

Idrottsföreningar som vill vara med på Idrottens dag ska anmäla sitt intresse till AnnaCarin Karlsson (annacarin.karlsson@rfsisu.se), idrottskonsulent hos RF-SISU Norrbotten.

Vilka står bakom Idrottens dag?

Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats. är huvudarrangör, tillsammans med RF-SISU Norrbotten Länk till annan webbplats.. Initiativet är en del av European School Sports Day Länk till annan webbplats., som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport Länk till annan webbplats.. Sammanlagt deltar minst 28 länder med olika evenemang.

Senast uppdaterad: