/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Inspirationskväll för UF-företagare gav mersmak

Foto: Haparanda stad

Igår bjöds Haparandas UF-företagare på en inspirerande kväll på Cape East med föreläsningar, nätverkande och trevligt mingel.

- Målet med kvällen var att inspirera och väcka nya idéer och tankar, säger Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh.

Monica Wikström-Johansson från Nyföretagarcentrum Nord menade att sammankomsten var ett härligt initiativ och att de gärna bidrar och hjälper till.

- Vi ger kostnadsfri rådgivning och hjälper nystartade företag att utveckla sina idéer. Alla ni som driver UF-företag är hjärtligt välkomna att kontakta mig, sade hon.

Våga vara sig själv

Under kvällen gav föreläsaren och journalisten Malin Winberg en inspirationsföreläsning om drivkraft, drömmar och mod. Hon lyfte vikten av att våga vara sig själv och stärka sin egen självkänsla. ​

- Jag vill få fler att må bättre, tro på sig själva och våga göra det som ger mening, sade hon.

Alla deltagare var nöjda med kvällen.

- Jag kan konstatera att vi har fantastiska ungdomar. Det är härligt att se hur de växer när de får berätta om sina olika företag, sade Ekh.

– Jag vill också passa på att ge en stor eloge till alla engagerade lärare och elever på Toredalsskolan. De gör ett kanonjobb, avslutar hon.

Mer om UF

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Ung Företagsamhet ger ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Läs mer på webbplatsen ungforetagsamhet.se Länk till annan webbplats..

Haparanda blev utsedd till årets UF-kommun i Norrbotten 2013 och 2017.

Senast uppdaterad: