/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Kungligt besök i Haparanda

Foto: Prins Daniels Fellowship

Den 9 mars besöker Prins Daniels Fellowship Haparanda för att inspirera gymnasieungdomar till entreprenörskap.

Under besöket kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna Stina Bergfors, Niklas Adalberth och Anna Stenberg att föreläsa för gymnasieelever från Tornedalsskolan och berätta om sina erfarenheter av att driva företag.

Besöket avslutas med rundabordssamtal tillsammans med drygt fyrtio elever som driver företag inom konceptet Ung Företagsamhet (UF).

Deltagande entreprenörer

  • Stina Bergfors är grundare av United Screens och tidigare Sverigechef för Google. Hon är även styrelseledamot i H&M och IKEA.
  • Niklas Adalberth är en av grundarna till betaltjänstföretaget Klarna. 2016 grundade han stiftelsen Norrsken som ska stötta teknikentreprenörer som försöker lösa samhällsproblem.
  • Anna Stenberg är grundare av rekryteringsföretaget Wes, som är specialiserade på att rekrytera kvinnliga ledare och öka mångfalden i näringslivet, och ängelinvesterare i olika techbolag.

Vad är Prins Daniels Fellowship?

Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), samt framstående entreprenörer och företagsledare.

Projektet lanserades 2013 med visionen att bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Målsättningen är att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer. Läs mer på: https://prinsdanielsfellowship.se/ Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: