/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Lyssna på spökhistorier och mystiska myter från Haparanda och Torneå, direkt i mobilen

Gammal kvarnbyggnad i mörker

Bild: Storyspot

Storyspot bjuder på specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter som utspelat sig i Haparanda och Torneå.

Fem specialskrivna historiska ljudberättelser på temat spöken och mystiska myter finns nu att lyssna på. Det handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Alla med historisk bakgrund. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du upplever platserna där det hände. Berättelserna finns på både svenska och finska.

Spökvandringen uppmuntrar till att komma ut och utforska närområdet. Platserna berättelserna handlar om finns utmärkta på en interaktiv karta i appen Storyspot.

Så här lyssnar du

Lyssna på ljudberättelserna genom att ladda ner Storyspot gratis där appar finns Länk till annan webbplats.. Tillåt appen att använda telefonens gps. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Haparanda” i sökrutan.

Då kommer ni att kunna lyssna till:

Den avrättade mördaren
Året är 1832 och Maria på väg att besöka den fattiga familjen som består av Eva och hennes dotter, men inser snabbt att något inte står helt rätt till…

Gravarna i Torneå kyrka
Till och med in i döden var människor olika förr. De finaste begravdes inne i kyrkan, andra på kyrkogården, men värst var det för de som begravdes i norr…

Säipäns hus
Det här huset kallas ett av Torneås mest hemsökta. Kommer Sirkka få veta varför när hon öppnar asken med de mystiska breven i?

Själarna i Kukkolaforsen
Kukkolaforsen har varit viktig för människor genom tiderna. Men när mörkret lägger sig kan du ana alla de själar som har fallit i forsen genom tiderna…

Svarta damen i Haparanda
Många var de, som såg den kusliga svarta damen i närheten av Stadshotellet i Haparanda under 1964, men vem var hon?

Berättelserna står historikern och podcastaren Linda Segtnan för. Hennes specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skriva berättelserna gjorde hon noggrann research på Haparanda och Torneås lokala historia.

Senast uppdaterad: