/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Mona hoppar in för att hjälpa till i omsorgen

Närbild på äldre kvinna i vårdkläder och skyddsmask.

- Jag vill hjälpa till där det behövs. Det känns verkligen bra att kunna bidra, säger Mona Niva. Foto: Privat

Trycket har ökat inom vård och omsorg på grund av den tilltagande smittspridningen och då behövs förstärkning. En av dem som erbjudit sig är Mona Niva. – Det känns bra att hjälpa till, säger hon.

- Läget är ansträngt. Många ur den ordinarie personalstyrkan kan inte jobba på grund av sjukdomssymptom och de som är på plats jobbar hårt. Ett intensivt arbete pågår för att lösa bemanningen inom vård och omsorg, säger Haparanda stads HR-chef, Niclas Asplund.

Flera kommunanställda inom andra verksamheter med bakgrund inom vården har nu bytt arbetsuppgifter och går in som vikarier. En av dem är Mona Niva, till vardags arbetsmarknadscoach på arbetsmarknadsenheten.

- Det känns väldigt bra i hjärtat att jag kan hjälpa till. Jag vill göra det jag kan för att underlätta lite för alla som jobbar och sliter med detta dagligen, säger Mona.

Positiva och tacksamma

Mona har tidigare erfarenheter inom vård och omsorg, men fram tills i måndags hade hon inte jobbat inom vården på över 30 år. Hon säger att det är mycket nytt att ta in, men att det ändå känns bra.

- Jag tycker ändå att jag kommit in i det på ett bra sätt. Det kanske sitter i ryggmärgen (*skratt). Visst har det varit slitsamt, men också otroligt rolig. Alla som jag träffat har varit positiva och tacksamma för all hjälp som de kunnat få, säger Mona.

- Jag är glad att jag fått den här chansen att ge stöd åt den ordinarie personalen. De gör alla ett superjobb, avslutar hon.

Intresserad av att jobba?

I dagsläget vet man vet inte hur länge den höga belastningen inom vård och omsorg kommer att bestå. Behovet av fortsatta externa insatser från personer med rätt kompetens är därmed svårt att bedöma.

- Personalen är helt otrolig. Det är också fantastiskt med alla utomstående som hört av sig och vill hjälpa till. Vi har klarat det hittills, men vi behöver fortfarande fler som kan rycka in eftersom vi inte vet hur situationen blir från en dag till en annan, säger Niclas Asplund.

Anmäl ditt intresse för en tidsbegränsad anställning inom våra verksamheter Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: