/

Du är här:

Publicerad: |

Typ av artikel: Nyhet

Nätverk för kvinnliga företagare återupptas

Glädjande att  Aurora network, ett företagsnätverk för kvinnor lever vidare. Roger Snäll, ordförande i Företagarföreningen Haparanda och kommunalråd Nina Waara (S). Foto: Haparanda stad

"Det är glädjande att Aurora network, ett företagsnätverk för kvinnor lever vidare". Roger Snäll, ordförande i Företagarföreningen Haparanda och kommunalråd Nina Waara (S). Foto: Haparanda stad

Kommunen återupptar kvinnliga företagsnätverket Aurora network.

Från och med årsskiftet 23/24 valde kommunen att ta över rådgivningen till nyföretagare i Haparanda, vilket innebar avslutat samarbete med Nyföretagarcentrum Nord.

En tjänst som kommunen köpte från Nyföretagarcentrum inkluderade det kvinnliga affärsnätverket Aurora Network som i och med det avslutade samarbetet lades på is.

Efter avslutet framkom önskemål från Företagarföreningen och enskilda företagare i Haparanda om att fortsatt vara en del av Aurora Network. Kommunen och Nyföretagarcentrum Nord har därför fört en dialog om möjligheten till detta, trots att samarbetet upphört gällande nyföretagarrådgivning.

Under april 2024 har parterna hittat en lösning. Mot bakgrund av detta kommer kommunen och Nyföretagarcentrum Nord att återuppta nätverket och erbjuda tjänsten till alla kvinnliga företagare i Haparanda kommun.

– Det är glädjande att kommunen kunnat tillgodose och möta önskemålen från företagarna, och att vi har hittat en lösning där vi fortsatt kan vara en del av Aurora network, säger Nina Waara (S), kommunalråd i Haparanda.

Senast uppdaterad: